Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

Θ.ΓΟΥΛΗΣ:Προτεινόμενα θέματα για το Π.Σ Ι.Ν από τη ΛΑ.ΣΥ



Σημεία από τη συνέντευξη του Θ. Γουλή

για τα θέματα του Π.Σ 8 και 9 -2-2015



    Οι πρώτες δηλώσεις των κυβερνητικών στελεχών δείχνουν ότι η κυβέρνηση  ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ  θα κινηθεί στον ίδιο δρόμο με την προηγούμενη κυβέρνηση σε βασικά ζητήματα. Ενδεικτικά αναφέρουμε:

   α) Τις ιδιωτικοποιήσεις δημόσιων υποδομών και  εκτάσεων. Η κυβέρνηση μέσω των αρμόδιων υπουργών εξήγγειλε ότι θα συνεχιστούν έστω με άλλη μορφή. Γι αυτό προτείνουμε το Π.Σ να επαναβεβαιώσει την αντίθεση του σε οποιαδήποτε μορφή ιδιωτικοποίησης όλων των δημόσιων εκτάσεων και υποδομών.( Ερημίτης – Περιφερειακά αεροδρόμια)

   Να απαιτήσει την άμεση ακύρωση όλων των συμβάσεων παραχώρησης. (Ερημίτης Κασσιόπης – Περιφερειακά Αεροδρόμια)

   Ο λαός και η νεολαία να αγωνιστούν ώστε οι δημόσιες εκτάσεις και υποδομές να γίνουν λαϊκή περιουσία.

  
β) Η κυβέρνηση εξήγγειλε επίσης την ενίσχυση του Al inclusive στον τουρισμό που σημαίνει ενίσχυση των μεγάλων μονοπωλίων, σε βάρος των εργατοϋπαλλήλων και των αυτοαπασχολούμενων και μικρών επιχειρήσεων του κλάδου.

    Σαν συνέπεια αυτής της πολιτικής έχουμε την παρακράτηση των δεδουλευμένων στους ξενοδοχοϋπάλληλους, από πολλούς ξενοδόχους, με πιο κτυπητό το παράδειγμα του ομίλου Aguis.

    Γι αυτό απαιτείται το Π.Σ να διεκδικήσει την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων σε όλους τους ξενοδοχοϋπαλλήλους.   

   Επισημαίνουμε ότι συστηματικά καλλιεργείται από την κυβέρνηση και τα μεγάλα ΜΜΕ μια στάση αναμονής και ανοχής απέναντι στην πολιτική της νέας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

   Στόχος τους είναι να κατέβουν ακόμα πιο κάτω οι λαϊκές απαιτήσεις για ανάκτηση των μεγάλων απωλειών στο εισόδημα, να συμβιβαστούν με τη διαχείριση  της ακραίας φτώχειας αντί να απαιτήσουν πολιτικές και μέτρα για την εξάλειψη της φτώχειας. Η κυβέρνηση διαπραγματεύεται για λογαριασμό του ελληνικού κεφαλαίου εντός των δεσμών της Ε.Ε και με δεδομένους τους αντιλαϊκούς στόχους της ανταγωνιστικότητας των επιχειρηματικών ομίλων, των «ισοσκελισμένων προϋπολογισμών», των «πρωτογενών πλεονασμάτων» και των αντιλαϊκών μεταρρυθμίσεων.

    Σ’ αυτό το πλαίσιο τα ψίχουλα που προσφέρει στον λαό, η κυβέρνηση για να εξασφαλίσει την συναίνεση του δεν θα φέρουν ανάκαμψη για τα εργατικά – λαϊκά δικαιώματα.

   Απαιτείται ένταση του εργατικού και λαϊκού αγώνα για τα σύγχρονα δικαιώματα του λαού και της νεολαίας.

  

Κέρκυρα, 2-2-2015

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος της ΛΑ.ΣΥ
                                                                                                       Θ. Γουλής