Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015

Παράσταση διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής

Με κεντρικό αίτημα την κάλυψη όλων των κενών που εξακολουθούν να υπάρχουν στα σχολεία, εκπρόσωποι Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και αναπληρωτές εκπαιδευτικοί έκαναν το μεσημέρι της Παρασκευής, παράσταση διαμαρτυρίας στην έδρα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Αττικής.
«Τέρμα πια η κοροϊδία, καθηγητές και δάσκαλοι σε όλα τα σχολεία» ήταν το μήνυμα που έστειλε η Πρωτοβουλία Αναπληρωτών - Ωρομισθίων με την παρουσία της στη συγκέντρωση, απαιτώντας την κατάργηση όλων των ελαστικών σχέσεων εργασίας και τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων εκπαιδευτικών χωρίς όρους και προϋποθέσεις, ώστε να εξασφαλιστεί τόσο η κάλυψη των κενών σε εκπαιδευτικούς, όσο και το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία.
Οι εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών τόνισαν στη διάρκεια της παράστασης διαμαρτυρίας τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης για τις ελλείψεις που παραμένουν, παραμονές Χριστουγέννων, στη μεγαλύτερη εκπαιδευτική περιφέρεια της χώρας, ενώ δεν πήραν απάντηση για συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την κάλυψή τους.
Είναι πάντως χαρακτηριστικό ότι στο κέντρο της Αθήνας, στις περιοχές Βύρωνα, Παγκρατίου και Καισαριανής (που καλύπτει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ «Ρόζα Ιμβριώτη») στο τέλος του πρώτου τριμήνου λείπουν ακόμα δύο δάσκαλοι για τμήματα ολοήμερου, 32 ώρες ειδικοτήτων, δύο δάσκαλοι για τμήματα ένταξης, ενώ δεν καλύφθηκαν και παράλληλες στηρίξεις που είχαν ζητηθεί. Στην Ανατολική Αττική, τα κενά έφτασαν στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση τα 313, από τα οποία 171 σε εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων.
ΠΗΓΗ:902.gr