Σάββατο, 6 Φεβρουαρίου 2016

ΠΑΜΕ Εκπ/κών :Οι αθλιότητες του Υπουργείου Παιδείας με τα ποσοστά συμμετοχής στην απεργία

Με μια πρωτοφανή στα χρονικά ενέργεια, το Υπουργείο Παιδείας, μέσα στη νύχτα, έσπευσε να δημοσιεύσει αναληθή ποσοστά συμμετοχής (της τάξης του 18%)  στη μεγαλειώδη απεργία στις 4 Φλεβάρη. Η εικόνα από τις διευθύνσεις και τα πρωτοβάθμια σωματεία φυσικά είναι πολύ διαφορετική.
Το Υπουργείο Παιδείας φαίνεται ότι έχει μετατραπεί σε γραφείο προπαγάνδας της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ προωθώντας τη λογική «έτσι είναι αφού έτσι με βολεύει». Αφού οι προσπάθειες της κυβέρνησης να διαστρεβλώσει το περιεχόμενο και τον προσανατολισμό των αγώνων των εργαζόμενων, χρησιμοποιώντας τους ως διαπραγματευτικό χαρτί έναντι των δανειστών, πέφτει στο κενό, προχωράει ένα βήμα παραπέρα προσπαθώντας να τους απαξιώσει και να τους συκοφαντήσει.

Ο φόβος της κυβέρνησης απέναντι στον οργανωμένο και αποφασισμένο λαό, από τους χιλιάδες απεργούς σε όλη τη χώρα, από τις μεγαλειώδης συγκεντρώσεις σε 70 πόλεις, που βροντοφώναξαν «ως εδώ, πάρτε πίσω το νόμο λαιμητόμο» δεν κρύβεται.
Η μεγάλη επιτυχία της πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας, η τεράστια συμμετοχή στα μπλοκ του ΠΑΜΕ, οι μαζικές απεργιακές συγκεντρώσεις σε κάθε πόλη, τα αγωνιστικά μπλόκα της αγροτιάς, οι πλημμυρισμένες από λαϊκό κόσμο κεντρικοί δρόμοι φανέρωσαν τις δυνατότητες αλλά και τη συνέχεια των αγώνων που πρέπει να υπάρξει.
Καλούμε τα σωματεία, με ανακοινώσεις αποφάσεις Δ.Σ. και Γ.Σ, να καταδικάσουν τέτοιες προσπάθειες, να βγουν μπροστά στην πρώτη γραμμή του αγώνα, να μη μείνει κανείς συνάδελφος που δεν θα ενημερωθεί για τις αντιλαϊκές ανατροπές της κυβέρνησης.

Έχουμε τη δύναμη να τους σταματήσουμε! Πάρτε πίσω το νόμο λαιμητόμο!