Τρίτη 2 Αυγούστου 2016

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΤΩΝ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ:ΣΚΛΗΡΗ ΚΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΝΑ ΜΗ ΔΙΑΚΟΨΕΙ ΑΔΕΙΑ ΑΝΕΥ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΥΓΕΙΑΣ

Την Τετάρτη 20/07 έγινε η 5η συνεδρίαση του ΑΠΥΣΔΕ Ιονίων στην οποία παραβρέθηκαν όλα τα τακτικά μέλη του Συμβουλίου. Ο αιρετός του ΠΑΜΕ τοποθετήθηκε ως εξής στα θέματα (το 1ο θέμα ήταν η επικύρωση των πρακτικών της προηγούμενης συνεδρίασης)

Θέμα 2ο: Εξέταση αιτήσεων άδειας άνευ αποδοχών εκπαιδευτικών.
            Ομόφωνα εγκρίθηκαν άλλες 8 αιτήσεις για άδεια άνευ αποδοχών που ήρθαν για εξέταση στο ΑΠΥΣΔΕ. Συνολικά περίπου 15 είναι οι αιτήσεις που έχουν εξεταστεί και εγκριθεί φέτος κάτι που δείχνει τις δυσκολίες των συναδέλφων να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες τους.
            Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ συνεχίζοντας σαν "τον πιο καλό τον μαθητή" το αντιεκπαιδευτικό έργο των προηγούμενων κυβερνήσεων οδηγεί τους συναδέλφους σε τέτοιου είδους λύσεις. Όχι μόνο βελτιώσεις δεν υπάρχουν σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια αλλά τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα στην εκπαίδευση μετά τις 2 φορές "αριστερά". Απολύσεις αναπληρωτών που δουλεύουν με αυτό το καθεστώς εδώ και χρόνια, συμπτύξεις τομέων, κλεισίματα τμημάτων, ολοήμερων και νηπιαγωγείων, χτύπημα της Ειδικής Αγωγής κ.α. παρασημοφορούν το Υπουργείο Παιδείας και το πολιτικό προσωπικό του, όπως είναι ο Περιφερειακός Δντης Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων. Μόνη του επιχειρηματολογία σε αυτή την κατάσταση ήταν το ότι "τα πράγματα είναι δύσκολα". Σαν να ακούμε κάτι από ΠΑΣΟΚ με ολίγη από ΝΔ!!! Τα ίδια επιχειρήματα με τότε που ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στα κάγκελα βγάζοντας αντιμνημονιακές κορώνες.
Θέμα 3ο: Εξέταση αίτησης για απόδοση 2ης ειδικότητας εκπαιδευτικού.
            Ομόφωνα απορρίφθηκε η αίτηση του συναδέλφου αφού δεν προσκόμισε πτυχίο που να δικαιολογεί την απόδοση και 2ης ειδικότητας.
Θέμα 4ο: Εξέταση ένστασης για διακοπή άδειας άνευ αποδοχών.
            Στη λογική της εξυπηρέτησης των σχεδιασμών του Υπουργείου και της κυβέρνησης εντάσσεται η σκληρή απόφαση για την απόρριψη της αίτησης διακοπής άδειας άνευ αποδοχών από συνάδελφο που για λόγους υγείας αναγκάστηκε να τη ζητήσει. Αφήνεται έτσι μία οικογένεια χωρίς μισθό για 2 μήνες την ώρα που η κυβέρνηση προσκαλεί τους μεγαλοεπιχειρηματίες σε νέο party με τον αναπτυξιακό νόμο, τις ιδιωτικοποιήσεις, τις νέες φοροελαφρύνσεις.     
            Παρά το γεγονός ότι το  Υπουργείο δίνει τη δυνατότητα στο ΑΠΥΣΔΕ να διακόψει άδειες άνευ αποδοχών (δεν υπάρχει καμία παρανομία σε αυτό όπως αρχικά ισχυρίστηκε ο Περιφερειακός σαν να μη γνώριζε την εγκύκλιο) ανάλογα με την περίπτωση, τα 3 διορισμένα μέλη του συμβουλίου δεν ενέκριναν τη διακοπή. Το επιχείρημα ήταν ότι αιτήθηκε τη διακοπή για Ιούλιο και Αύγουστο λες και ο καθένας από εμάς μπορεί να επιλέξει πότε θα ασθενήσει.

            Θεωρούμε ότι όταν εκλείψουν οι λόγοι για μία άδεια άνευ αποδοχών, ο συνάδελφος θα πρέπει να μπορεί να τη διακόπτει. Με αυτό το σκεπτικό υπερψηφίσαμε την αίτηση ενώ ο αιρετός των ΣΥΝΕΚ ψήφισε λευκό.