Κυριακή 7 Μαΐου 2017

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ - ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ: Παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας για το εκ νέου άνοιγμα του ΟΠΣΥΔ

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε την Πέμπτη 4 Μάη στο Υπουργείο Παιδείας, η Πρωτοβουλία Αναπληρωτών - Ωρομισθίων Εκπαιδευτικών με αίτημα το άνοιγμα του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Διαχείρισης Προσωπικού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΟΠΣΥΔ) εκ νέου για τους εκπαιδευτικούς που για διάφορους λόγους δεν πρόλαβαν να κάνουν αίτηση. Επίσης, να ανοίξει το σύστημα για τους αποφοίτους των παιδαγωγικών σχολών, τους φοιτητές της ΑΣΠΑΙΤΕ καθώς και το τι θα γίνει με την προϋπηρεσία Μαΐου - Ιουνίου που δεν θα προσμετρηθεί.


Στη συνάντηση με τους συμβούλους του Υπουργού τέθηκαν αναλυτικά τα ζητήματα, ωστόσο δεν υπήρξε δέσμευση για ικανοποίηση των αιτημάτων τους. Η απάντηση ήταν ότι το Υπουργείο έχει πρόθεση να αντιμετωπίσει το θέμα, όμως υπάρχει κόλλημα σε περιορισμούς που βάζει ο ΑΣΕΠ και το «σφιχτό» χρονοδιάγραμμα. Η δέσμευση ήταν ότι θα μεταφερθούν τα αιτήματα στον Υπουργό.
Οι εκπρόσωποι της Πρωτοβουλίας από την πλευρά τους τόνισαν πως υπάρχει δυνατότητα να αρθούν οι αδικίες στους αναπληρωτές και πως είναι ευθύνη του Υπουργείου να αντιμετωπίσει το πρόβλημα που έχει προκύψει και που επηρεάζει τη ζωή εκατοντάδων ανθρώπων.
Σημείωσαν ότι τα χρονικά περιθώρια για τις αιτήσεις όπως και η ανακοίνωση των ημερομηνιών έγινε με κλειστά τα σχολεία και απαίτησαν από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου να πάρει τώρα όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να ανοίξει το ΟΠΣΥΔ για να συμπεριληφθούν οι εκπαιδευτικοί που μένουν εκτός καθώς και να βρίσκονται όλοι στα σχολεία 1η Σεπτέμβρη
ΠΗΓΗ: 902.gr