Παρασκευή 1 Ιουλίου 2022

91η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΔΟΕ: Δελτίο Τύπου 2ης μέρας εργασιών

 


Συνεχίστηκαν σήμερα 27/6/2022,  για δεύτερη μέρα οι εργασίες της  91ης Γ.Σ. της ΔΟΕ.

Η δεύτερη μέρα των εργασιών χαρακτηρίστηκε από την απαράδεκτη αστυνομική παρουσία έξω από το ξενοδοχείο NOVOTEL που πραγματοποιείται η 91η Γενική Συνέλευση της ΔΟΕ αλλά και από την παρουσία μαθητών-προσφύγων με τους δασκάλους τους  από τη Δομή Φιλοξενίας του Ελαιώνα , οι οποίοι καταχειροκροτήθηκαν από το σώμα των αντιπροσώπων, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο   την διαχρονική  αλληλεγγύη των εκπαιδευτικών  στα παιδιά-θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων.

Τόσο οι αντιπρόσωποι της ΑΣΕ με τις μαχητικές ομιλίες-παρεμβάσεις τους κατά τη διαδικασία κριτικής των  πεπραγμένων  της ΔΟΕ, όσο και οι δυο εκλεγμένοι στο απερχόμενο ΔΣ, ο Σπύρος Μαρίνης και ο Αχιλλέας Ζορμπάς,  τόνισαν  ότι:  

«Το δίλημμα έχει τεθεί από καιρό και είναι σε όλους γνωστό: Ανατροπή των συσχετισμών με την ΑΣΕ στο τιμόνι της ΔΟΕ και ηχηρό μήνυμα καταδίκης της κυβερνητικής πολιτικής ή «μια από τα ίδια» με τη ΔΑΚΕ πρώτη δύναμη και το Υπουργείο Παιδείας να πανηγυρίζει ότι ο κλάδος εγκρίνει τα κυβερνητικά σχέδια της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη;

 Αυτό είναι το δίλημμα που τίθεται σήμερα στο σώμα των αντιπροσώπων…

Σ’αυτό το σώμα υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις, υπάρχουν οι δυνάμεις που μπορούμε να συμπορευτούμε για τη μεγάλη αλλαγή.  Μπορούμε να βαδίσουμε μαζί, όλοι όσοι βρισκόμαστε στην ίδια πλευρά της ιστορίας...»

«…Απευθύνουμε κάλεσμα συμπόρευσης σε καθέναν και καθεμιά που συναντηθήκαμε στον δρόμο, στη Γενική Συνέλευση, στο Σύλλογο Διδασκόντων. Που μπορεί να μην συμφωνούμε σε όλα, αλλά έχουμε τις ίδιες αγωνίες για τους μαθητές μας και για τον κλάδο. Μαζί, μπορούμε να τα καταφέρουμε. Να αποκτήσουμε Ομοσπονδία αντάξια του κλάδου.»

Οι εργασίες θα συνεχιστούν αύριο το πρωί με την ψήφιση του διεκδικητικού πλαισίου και του Προγράμματος Δράσης της Ομοσπονδίας για την επόμενη διετία.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΑΣΕ:

·         ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΑΣΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΜΑΤ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ - YouTube

·         ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΜΑΤ ΔΡΙΜΑΛΑ - YouTube

·         ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΡΟΣΦΎΓΩΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ - YouTube

·         ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΥΣ - ΠΡΩΤΗ ΔΥΝΑΜΗ Η ΑΣΕ ΣΤΗ ΔΟΕ - ΟΜΙΛΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ - YouTube

·         91η ΓΣ ΔΟΕ - ΚΡΙΤΙΚΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ - ΣΚΟΝΔΡΑΣ ΘΟΔΩΡΗΣ- ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΕΠΕ ΣΙΚΥΩΝΑΣ-ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - YouTube

·         ΚΡΙΤΙΚΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΔΟΕ - ΣΚΟΥΦΑΛΟΥ ΑΓΓΕΛΙΝΑ - ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΕΠΕ ΧΙΟΥ - YouTube

·         ΚΡΙΤΙΚΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΔΟΕ - ΒΑΤΙΣΤΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ - ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΕΠΕ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ - YouTube

Το Γραφείο Τύπου

 Αθήνα 27-6-2022