Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

Μαζική και μαχητική η κινητοποίηση των μαθητών και των φοιτητών

Με την μαζικότητα και την μαχητικότητα που τους διακρίνει, μαθητές και φοιτητές πραγματοποίησαν την Τετάρτη συγκέντρωση στα Προπύλαια και πορεία στην Βουλή. 
Οι μαθητές σχολείων από Κυψέλη, Πειραιά, Καλλιθέα (Σιβιτανίδειος), Ελευσίνα, Κερατσίνι, Δραπετσώνα και Μεταξουργείο, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής μαθητών από 5μελή και 15μελή Μαθητικά Συμβούλια της Αττικής, βρέθηκαν στον δρόμο για άλλη μια φορά, διεκδικώντας ένα σχολείο που θα μορφώνει και δεν θα εξοντώνει, κόντρα στο «Νέο Λύκειο» και την «Τράπεζα Θεμάτων», στο σχολείο που έχουν ετοιμάσει η ΕΕ και οι κυβερνήσεις.

Στο πλευρό τους για ακόμη μια φορά ήταν και Σύλλογοι Φοιτητών, ύστερα από κάλεσμα τουΜΑΣ. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν οι Σύλλογοι Φοιτητών Νοσηλευτικής, Τουρκικών Σπουδών, Νηπιαγωγών, Γεωλογικού, Ηλεκτρολόγων ΕΜΠ, καθώς και Επιτροπές Αγώνα από το ΕΚΠΑ, το ΕΜΠ, το Πάντειο, το Πανεπιστήμιο Πειραιά, και την ΑΣΟΕΕ.
Στη συγκέντρωση, εκπρόσωποι της Συντονιστικής Επιτροπής σημείωσαν ότι η κινητοποίηση στέλνει το μήνυμα πως κανένας δεν θα μπει εμπόδιο στη μόρφωση και τη ζωή που τους αξίζει. Συλλογικά και οργανωμένα μέσα από τα μαθητικά συμβούλια και τους Συλλόγους, θα αγωνιστούν και δεν θα κάνουν ούτε ένα βήμα πίσω από τα αιτήματά τους. Χαιρετισμό εκ μέρους του ΜΑΣ, απηύθυνε ο Γιάννης Κονταργύρης.
Εκ μέρους της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδας, ο Βασίλης Τόγιας σημείωσε ότι οι μαθητές πήραν την υπόθεση της μόρφωσης, των δικαιωμάτων και της ζωής, στα χέρια τους. Μέσα από μαζικές και δημοκρατικές διαδικασίες, αποφάσισαν να στείλουν παντού το μήνυμα του αγώνα.
Αναφερόμενος στις προσπάθειες ποινικοποίησης, είπε ότι γίνεται πλέον ξεκάθαρο ότι στο «νέο σχολείο» δεν χωράνε η αμφισβήτηση και οι αγώνες, ξεκαθαρίζοντας ότι οι γονείς είναι στο πλευρό των παιδιών τους. Τόνισε παράλληλα, ότι υπερασπίζονται το δικαίωμα όλων στην μόρφωση, ακόμα και αυτών που βρίσκονται στην φυλακή.  
ΠΗΓΗ: 902.gr