Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015

Παξοί: Κλειστό το Νηπιαγωγείο - Υπολειτουργεί το Δημοτικό Σχολείο

Κλειστό θα παραμείνει τη Δευτέρα το νηπιαγωγείο στους Παξούς, ενώ το Δημοτικό Σχολείο θα υπολειτουργεί καθώς υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις εκπαιδευτικών.Την Τετάρτη 9 και την Πέμπτη 10 Σεπτέμβρη πραγματοποιήθηκε επίσκεψη κλιμακίου του ΚΚΕ στους Παξούς με επικεφαλής τον υποψήφιο βουλευτή Κέρκυρας Γιάννη Μπορμπότη.
Στο πλαίσιο των περιοδειών σε όλο το νησί, το κλιμάκιο του ΚΚΕ συναντήθηκε με τους εκπαιδευτικούς και τη διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Παξών όπου αναδείχτηκαν τα τεράστια κενά που υπάρχουν τόσο στο Δημοτικό όσο και στο Νηπιαγωγείο Παξών.
Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:
ΤΡΑΓΙΚΑ ΤΑ ΚΕΝΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΞΩΝ
Το Δημοτικό Σχολείο Παξών θα υπολειτουργεί τη Δευτέρα ενώ το Νηπιαγωγείο θα παραμείνει κλειστό!!
                Την Τετάρτη 09/09 και Πέμπτη 10/09 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη κλιμακίου του ΚΚΕ στους Παξούς με επικεφαλής τον υποψήφιο Βουλευτή Μπορμπότη Γιάννη.
 Στο πλαίσιο των περιοδειών σε όλο το νησί, πραγματοποιήθηκε και συνάντηση με τους εκπαιδευτικούς και τη διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Παξών. Μέσα από τη συζήτηση αναδείχτηκαν τα τεράστια κενά που υπάρχουν τόσο στο Δημοτικό όσο και στο νηπιαγωγείο Παξών.
Συγκεκριμένα, το Νηπιαγωγείο Παξών δε θα ανοίξει τη Δευτέρα, πρώτη μέρα λειτουργίας των σχολείων,  καθώς από τις 7 θέσεις νηπιαγωγών που απαιτούνται δεν υπάρχει τοποθετημένος ούτε ένας εκπαιδευτικός!!!!
Στο Δημοτικό Σχολείο χρειάζονται 11 εκπαιδευτικοί και υπάρχουν μόλις 5, οπότε και το Δημοτικό θα υπολειτουργήσει. Επιπλέον, στο σχολείο δεν υπάρχει εκπαιδευτικός Αγγλικής Γλώσσας εδώ και τρία χρόνια.
Τα νούμερα από μόνα τους δε χρειάζονται κανένα σχολιασμό αφού δείχνουν την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται το Δημοτικό Σχολείο των Παξών. Το Υπουργείο Παιδείας και οι κυβερνήσεις διαχρονικά («αριστερές» και «δεξιές») έχουν οδηγήσει στη διάλυση της δημόσια εκπαίδευσης και σε μία περιοχή όπως είναι οι Παξοί, που έχουν τόσες ιδιαιτερότητες λόγω της απόστασης, των καιρικών συνθηκών αλλά και της γεωγραφικής θέσης.
Το κλιμάκιο του ΚΚΕ προέβαλλε την ανάγκη της διεκδίκησης από κοινού εκπαιδευτικών και γονιών για να λυθούν τα οξυμένα προβλήματα. Απέναντι στις λογικές του περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων που θέλει με μπαλώματα και μετακινήσεις εκπαιδευτικών να υπολειτουργήσει όλα τα σχολεία, θα πρέπει εκπαιδευτικοί, γονείς και ο λαός των Παξών να διεκδικήσουν:
·           Άμεση κάλυψη των κενών! Καμία διδακτική ώρα χαμένη.
·           Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί όλων των συμβασιούχων εκπαιδευτικών ώστε να καλυφθούν τα 25.000 κενά που υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα. Κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών εργασίας στην εκπαίδευση.
·           20 μαθητές ανά τάξη και 15 στο Νηπιαγωγείο και σε Α’ και Β’ Δημοτικού. Να αποσυρθεί η εγκύκλιος για 27 (+10%) μαθητές, δηλαδή για 30άρια τμήματα!
·           Να ενισχυθεί η πάλη για αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν Εκπαίδευσης για ένα Ενιαίο δωδεκάχρονο βασικό σχολείο που θα προάγει την πολύπλευρη μόρφωση και τη διάπλαση ενός ολοκληρωμένου ανθρώπου με άρτια αντίληψη του κοινωνικού, ιστορικού και πολιτικού περιβάλλοντος.
Παξοί, 10 Σεπτεμβρίου 2015