Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

ΕΛΜΕ Κέρκυρας: Ανακοίνωση της ΕΛΜΕ για την επίσκεψη Ομπάμα

ΕΛΜΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ                                                                            Κέρκυρα, 14 Νοέμβρη 2016
Ε. Ναπολέοντος 12

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Ομπάμα έρχεται στην Ελλάδα δύο μέρες πριν το γιορτασμό για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Η Αθήνα γίνεται φρούριο, για να μην ενοχληθεί ο αμερικανός Πρόεδρος. Την ίδια στιγμή οι μαθητές μας στα σχολεία τους θα βλέπουν το χρονικό του Πολυτεχνείου  με κυρίαρχο σύνθημα «Έξω οι αμερικάνοι, έξω το ΝΑΤΟ». 43 χρόνια μετά, σαν να μην πέρασε μια μέρα…
Ο Ομπάμα έρχεται  ένα χρόνο ακριβώς από το μεγάλο  προσφυγικό ρεύμα, αποτέλεσμα ενός πολέμου, για τον οποίο οι ΗΠΑ έχουν τεράστιες ευθύνες, αφού συμμετέχουν στον ιμπεριαλιστικό  ανταγωνισμό  και επιδιώκουν τη όλο και μεγαλύτερη συστράτευση της χώρας μας στους σχεδιασμούς των ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ.
Ο Ομπάμα έρχεται με τα χέρια του μέσα  στο αίμα των λαών της περιοχής της Συρίας, της Λιβύης, της Παλαιστίνης, όπου χιλιάδες σκοτώνονται, ξεριζώνονται, για τον έλεγχο των πηγών ενέργειας και των δρόμων μεταφοράς τους. Η μετατροπή της Μ. Ανατολής, της Μεσογείου και των Βαλκανίων σε εμπόλεμη ζώνη είναι άμεσο αποτέλεσμα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, της χρηματοδότησης και στήριξης οργανώσεων, όπως το Ισλαμικό Κράτος από τις ΗΠΑ και την Ε.Ε για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους.
Η στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, η προθυμία για δημιουργία νέας νατοϊκής βάσης στην Κάρπαθο, η στενότερη συνεργασία με το κράτος του Ισραήλ, βάζουν τον ελληνικό λαό να κρατά τα σπίρτα σε πυριτιδαποθήκη. Οι ενδοϊμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί  ΗΠΑ-ΕΕ-ΡΩΣΙΑΣ, η παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, οι εξελίξεις στην Τουρκία, η κλιμάκωση των πολέμων και η όξυνση των εντάσεων στην περιοχή πρέπει να βρουν τους εργαζόμενους και το λαό της χώρας σε επαγρύπνηση.
Ο Ομπάμα έρχεται «να στηρίξει την προώθηση των μεταρρυθμίσεων» όπως διατυμπανίζουν σε όλους τους τόνους ο ίδιος και οι επιτελείς του. Ο αμερικανός πρόεδρος, σαν εκπρόσωπος του παγκόσμιου καπιταλισμού και ως πολιτικός «σημαιοφόρος» του ΔΝΤ πιέζει για ακόμα πιο γρήγορη καταβύθιση των μισθών, «απελευθέρωση των αγορών», ιδιωτικοποιήσεις, για πιο σκληρά και αντιλαϊκά μέτρα.
Ο Ομπάμα έρχεται  να διαμορφώσει  ένα νέο αντιδραστικό σχέδιο για την Κύπρο στη βάση του σχεδίου Ανάν με τη συμβολή και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, το οποίο οδηγεί στη διχοτόμηση του νησιού.
Η ΕΛΜΕ Κέρκυρας καλεί
  Να απορρίψουμε τους «εθνικούς στόχους» της «δίκαιης ανάπτυξης», που η επιτυχία τους προϋποθέτει  την απώλεια των εργασιακών μας δικαιωμάτων και την οικονομική μας εξαθλίωση
Να απορρίψουμε τους «εθνικούς στόχους» της εξωτερικής πολιτικής, που απαιτούν το αιματοκύλισμα των λαών και οδηγούν σε πιο βαθιά εμπλοκή την Ελλάδα στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.
Γι’ αυτό ζητάμε:
·         Όχι στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους
·         Να κλείσουν οι αμερικανονατοϊκές βάσεις και τα στρατηγεία
·         Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο

·         Να γυρίσουν πίσω οι ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις από αποστολές του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε