Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016

ΠΑΜΕ Εκπ/κών:Σχετικά με τις αιτήσεις αναγνώρισης πλασματικών χρόνων μέσα στο 2016 και τη στάση της ΟΛΜΕ


Τοποθέτηση των εκπροσώπων της ΑΣΕ στο Δ.Σ. της ΟΛΜΕ

Είναι βάσιμη και πραγματική η ανησυχία, από χιλιάδες συναδέλφους, σε σχέση με το αν θα τους αναγνωριστεί από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (ΓΛΚ) η εμπρόθεσμη (μέχρι 31-12-2016) αίτηση αναγνώρισης των πλασματικών χρόνων μιας και από 1-1-2017 αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού της εξαγοράς τους. Οι χιλιάδες επείγουσες αιτήσεις, προέκυψαν μετά τον αντεργατικό - αντιασφαλιστικό νόμο του Κατρούγκαλου, που τριπλασίασε τις εισφορές για την εξαγορά των πλασματικών χρόνων.
Είναι απαραίτητο και αναγκαίο να εξασφαλιστεί, υπηρεσιακά, ότι όλοι οι συνάδελφοι που επιθυμούν και θέλουν να αναγνωρίσουν τα πλασματικά τους χρόνια μέσα στο 2016, θα μπορέσουν να το κάνουν χωρίς να υπάρχουν γραφειοκρατικά εμπόδια από τη διοίκηση σε όλα τα επίπεδα (Διευθύνσεις  Εκπαίδευσής που αρνούνται να παραλάβουν αιτήσεις, Γενικό Λογιστήριο του Κράτους κ.τ.λ.).
Ως Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών διαφωνούμε και έχουμε σοβαρές ανησυχίες για την όλη διαδικασία που αποφασίστηκε από την πλειοψηφία της ΟΛΜΕ (ΣΥΝΕΚ – ΔΑΚΕ), δηλαδή το να συγκεντρώνει η κάθε ΕΛΜΕ τις αιτήσεις των συναδέλφων, να τις αποστέλλει στην Ομοσπονδία και στη συνέχεια η ΟΛΜΕ να τις καταθέτει στο ΓΛΚ.
Πολύ περισσότερο που η απόφαση του τελευταίου Δ.Σ. της ΟΛΜΕ (13-12-2016) δεν ήταν η Ομοσπονδία ν’ αναλάβει “υπηρεσιακά καθήκοντα” αλλά να διεκδικήσει από το ΓΛΚ να αναγνωρίσει και να πρωτοκολλήσει όλες τις αιτήσεις των συναδέλφων που έχουν αποσταλεί εντός του 2016.
Η Ομοσπονδία και τα σωματεία δεν μπορούν και δεν πρέπει να αντικαθιστούν τις διοικητικές υπηρεσίες αλλά να παρεμβαίνουν σε αυτές για να υπερασπίζονται τα δικαιώματα των εργαζομένων. Αυτές οι ενέργειες που υιοθετούνται από την πλειοψηφία της Ομοσπονδίας ανοίγουν επικίνδυνους δρόμους, αφήνοντας έκθετα και τα ίδια τα Διοικητικά Συμβούλια των ΕΛΜΕ σε περίπτωση που αναλάβουν καθήκοντα που δεν τους αναλογούν.
Η πρόταση μας, επειδή ακριβώς το ζήτημα αυτό είναι αρκετά σοβαρό και αφορά χιλιάδες συναδέλφους είναι, οι ΕΛΜΕ και οι συνάδελφοι που θέλουν να κάνουν αίτηση αναγνώρισης πλασματικών χρόνων, ν’ απευθυνθούν από κοινού στις διευθύνσεις Β/θμιας εκπαίδευσης και να απαιτήσουν να διεκπεραιωθεί η διαδικασία από αυτές, όπως ήδη γίνεται σε πολλές Διευθύνσεις σε όλη τη χώρα.
Ταυτόχρονα απαιτούμε από το ΓΛΚ να πάρει όλα εκείνα τα αναγκαία μέτρα έτσι ώστε πρωτοκολληθούν όλες οι αιτήσεις που έχουν καταθέσει οι συνάδελφοι εντός του 2016 ώστε να κατοχυρωθούν όλα όσα δικαιούνται αλλά και να υπολογιστούν με τον παλιό τρόπο εξαγοράς.
Καλούμε τα Δ.Σ. των ΕΛΜΕ της Αττικής της Τετάρτη 21/12 στις 2μ.μ. σε παράσταση διαμαρτυρίας στο ΓΛΚ και στο Υπουργείο Οικονομικών έτσι ώστε να διασφαλιστούν όλοι οι συνάδελφοι που θα καταθέσουν αιτήσεις μέσα στα προβλεπόμενα χρονικά περιθώρια.

Αθήνα, 16/12/2016