Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016

ΠΑΜΕ Κέρκυρας: Δελτίο Τύπου για την Απεργιακή Συγκέντρωση στις 8 Δεκέμβρη

Απάντηση στα σχέδια και την προπαγάνδα της κυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ και κεφαλαίου δόθηκε με μία μαζική και μαχητική πορεία που οργάνωσε η Γραμματεία Κέρκυρας του ΠΑΜΕ και τα ταξικά σωματεία που συσπειρώνονται σε αυτό.
            Από νωρίς το πρωί απεργιακές φρουρές των δυνάμεων του ΠΑΜΕ βρέθηκαν έξω από εργοτάξια και super market δίνοντας έτσι μία ακόμη μάχη για την επιτυχία της απεργίας.
           
Στη συγκέντρωση συμμετείχαν τα σωματεία ξενοδοχοϋπαλλήλων, ιδιωτικών υπαλλήλων, οικοδόμων και βοηθών λογιστών. Με το πανό τους συμμετείχαν οι καθαρίστριες του νοσοκομείου Κέρκυρας που μαζί με το κλαδικό τους σωματείο δίνουν εδώ και μήνες σκληρό αγώνα απέναντι στην αυθαιρεσία της εργοδοσίας αλλά και την πίεση της "αριστερής" διοίκησης του Νοσοκομείου και των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών δυνάμεων. Σημαντική ήταν η παρουσία ναυτεργατών που βρίσκονται σε πολυήμερο απεργιακό αγώνα. Δυναμικό ήταν και το μπλοκ των δυνάμεων του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο με εκπ/κους, υγειονομικούς, δημοτικούς υπαλλήλους και εργαζόμενους στην Περιφερειακή Ενότητα  να δίνουν το παρόν. Με απόφασή του ΔΣ της επίσης συμμετείχε η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Κέρκυρας. Ιδιαίτερο παλμό έδωσαν οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ που με απόφασή του 15μελούς τους πήραν μέρος στην απεργιακή συγκέντρωση. Μαζί με τους φοιτητές έκαναν προσυγκέντρωση στην πλατεία Ψυχιατρείου και έτυχαν θερμής υποδοχής από τους συγκεντρωμένους στο ΣΑΡΟΚΟ.
            Χαιρετισμούς στους συγκεντρωμένους απεύθυνε εκπρόσωπός του 15μελούς του 1ου ΕΠΑΛ, η Ελένη Καλησπεράτη εκ μέρους της Ομάδας Γυναικών Κέρκυρας, ο Σπύρος Κανταρέλης - πρόεδρος των Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων,  ο Βασίλης Αρμενιάκος - πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Κέρκυρας, ο Γιάννης Πουλόπουλος εκ μέρους του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών. Την κεντρική ομιλία έκανε ο Αντώνης Φωτίου, μέλος της Γραμματείας Κέρκυρας του ΠΑΜΕ και μέλος του ΔΣ του Σωματείου των Ναυτεργατών, που αναφέρθηκε στον απεργιακό αγώνα που δίνουν εδώ και μέρες οι ναυτεργάτες ενάντια στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης, των εφοπλιστών, της ΕΕ και του ΔΝΤ. Κάλεσε να γίνει ο αγώνας των ναυτεργατών, αγώνας όλων. Με εφόδια τη γραμμή ρήξης και ανατροπής και την έμπρακτη αλληλεγγύη που εκφράζεται σε πανελλαδική κλίμακα από τις δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ συνεχίζουν δυναμικά τον αγώνα τους. Απέναντι στην τρομοκρατία και την άθλια προπαγάνδα της κυβέρνησης και των κάθε λογής παπαγάλων της η εργατική τάξη απαντάει με μαζικότητα και σωστό προσανατολισμό. Η πραγματική ενότητα  φάνηκε στη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ με τα ταξικά τους σωματεία.  Επιβεβαιώνοντας ότι μόνο η γραμμή αντεπίθεσης, πάλης και ανατροπής μπορεί πραγματικά να συσπειρώσει, να φέρει αποτελέσματα.  Η θλιβερή εικόνα έξω από το εργατικό κέντρο και τα γενικά λύκεια που είχαν εξαγγελθεί οι αντίστοιχες κινητοποιήσεις μαρτυρούν ότι η γραμμή της συναίνεσης και του «ρεαλισμού» είναι αυτή που φέρνει την υποταγή και τη μοιρολατρία.

            Η πορεία κατευθύνθηκε στους κεντρικούς δρόμους της πόλης ενώ μετά το τέλος αντιπροσωπία των συγκεντρωμένων, με επικεφαλής το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων, κατευθύνθηκε στο κατάστημα Υπερ-Δήμητρα Μάρκετ με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στα καταστήματα της αλυσίδας με την αύξηση του ωραίου, την εργοδοτική τρομοκρατία και τις απολύσεις.