Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017

ΠΑΜΕ Εκπ/κών : Μια αναγκαία απάντηση στις Παρεμβάσεις Δ.Ε. για τη Θεματική Εβδομάδα στα Γυμνάσια

Η ηγεσία των Παρεμβάσεων, με άρθρο συνδικαλιστών της και με ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα, κατηγορεί το ΠΑΜΕ, την ΟΓΕ και τους υπόλοιπους «φορείς της Λαϊκής Συμμαχίας», όπως λένε, ότι στηρίζουμε τις θεματικές εβδομάδες στα Γυμνάσια, γιατί όπως ισχυρίζονται…θέλουμε να κάνουμε «ταξική προπαγάνδα» στους μαθητές…!!
               Τέτοια αντιδραστικά επιχειρήματα τα έχουμε ακούσει από όλες τις κυβερνήσεις που γνωρίσαμε!
               Είναι βαθιά επικίνδυνη η αντίληψη, που αναπαράγει η ηγεσία των Παρεμβάσεων, και λέει ότι, ο εκπαιδευτικός δεν είναι ειδικός, δεν μπορεί να πάρει θέση απέναντι σε ζητήματα όπως π.χ. των ναρκωτικών και των εξαρτήσεων, των ανθρώπινων δικαιωμάτων, της διατροφής και της αγωγής υγείας κλπ.
               Ευτυχώς όμως, υπάρχουν αρκετοί εκπαιδευτικοί που δεν αντιλαμβάνονται το ρολό τους μόνο ως κρατικοί υπάλληλοι επιφορτισμένοι να διδάξουν απλώς καλά το αντικείμενό τους.

               Είναι οι ριζοσπάστες εκπαιδευτικοί που αντιλαμβάνονται το ρόλο τους ως παιδαγωγοί, ως φάροι αγώνα και αξιών για τη νέα γενιά, που οφείλουν να παρεμβαίνουν και να αναδεικνύουν ζητήματα που απασχολούν και προβληματίζουν τους νέους, που οφείλουν με τη στάση και με τη δράση τους, να συμβάλουν στη διαμόρφωση αγωνιστικών νεανικών συνειδήσεων, να μην παραιτούνται από τις δυσκολίες.
               Οι Παρεμβάσεις σηκώνουν κουρνιαχτό για τη «θεματική εβδομάδα», κυρίως σε ζητήματα εφαρμογής της, γιατί συμφωνούν βασικά στο περιεχόμενο και έχουν κοινή αντίληψη με το ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση. Έχουν δηλωμένη θέση υπέρ του διαχωρισμού σκληρών και μαλακών ναρκωτικών καταψηφίζοντας στο 16ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ, μαζί με τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, πρόταση καταδίκης του νομοσχεδίου που έφερνε η τότε κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και που άνοιγε το δρόμο για τη γενίκευση της ναρκωκουλτούρας. Και σήμερα π.χ. στην ΕΛΜΕ Πειραιά καταψήφισαν κείμενο ενάντια στο διαχωρισμό επιμένοντας να φύγει η λέξη…ναρκωκουλτούρα!!
               Προσπαθούν να  κρυφτούν,  πετώντας «τη μπάλα στην εξέδρα» γιατί από κοινού με τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ έστρωσαν το έδαφος στο Υπουργείο και στην κυβέρνηση για να υλοποιήσει όλη την αντιεκπαιδευτική της πολιτική. Από κοινού συνδιαμόρφωσαν θέσεις όπως για παράδειγμα η αναμόρφωση του Λυκείου (θέση για μεταβατικού τύπου Λύκειο μέχρι να φτάσουμε κάποια στιγμή... στο 12χρονο), το 4ο Μεταλυκειακό έτος στην ΤΕΕ, η νέα δομή των ΕΠΑΛ κ.α.
Ας αφήσουν λοιπόν τις πονηριές . Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ έχουμε τοποθετηθεί αρκετά αναλυτικά για το χαρακτήρα του συγκεκριμένου προγράμματος, τις επιδιώξεις και τις στοχεύσεις της κυβέρνησης. Ήμασταν οι πρώτοι που εξαρχής αντιπαρατεθήκαμε, καλέσαμε την κυβέρνηση να μην το υλοποιήσει, καλέσαμε τις ΕΛΜΕ και την ΟΛΜΕ να καλύψουν συνδικαλιστικά τους συναδέλφους που για διάφορους λόγους δεν θα το υλοποιήσουν. Ταυτόχρονα ήμασταν η μοναδική δύναμη που καλέσαμε τους συναδέλφους να αντιπαρατεθούν με το περιεχόμενο. Εκεί να παρέμβουν, να φωτίσουν με την επιστημονική αλήθεια, να ανοίξουν δρόμο στη σκέψη των μαθητών και να μην αφήσουν τις ΜΚΟ να αναλάβουν το ρόλο του καθηγητή.
           
Τα υπόλοιπα αφορούν μόνο όσους,
ενώ έχουν καταπιεί την κάμηλον… τώρα διυλίζουν τον κώνωπα..!!!


Αθήνα 8 Φλεβάρη 2017