Κυριακή 4 Μαρτίου 2018

Α.Σ.Ε Κέρκυρας:ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ 2 ΜΑΡΤΗ "ΚΑΙ Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ..."



Ηχηρή απάντηση σε όσους θέλουν το εργατικό κίνημα να χορεύει στο ρυθμό της "δίκαιης ανάπτυξης" και να εφησυχάζει με το παραμύθι των "μεταμνημονιακών παραδείσων" έδωσαν οι εκπαιδευτικοί της Κέρκυρας με μία μαζική και μαχητική συγκέντρωση στην ΠΔΕ Ιονίων Νήσων. Μετά από ένα σύντομο αποκλεισμό της Εθνικής Παλαιοκαστρίτσας πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο του Περιφερειακού Διευθυντή. 

Παίζοντας το γνωστό ρόλο του, στην υλοποίηση και προπαγάνδιση της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής στα Ιόνια Νησιά, ο Περιφερειακός Δντης συνέχισε τον εμπαιγμό σχετικά με το απολύτως δίκαιο αίτημα για άμεσους μαζικούς διορισμούς όλων των αναπληρωτών.


Το ζήτημα της κάλυψης των εκπαιδευτικών αναγκών των σχολείων με μόνιμους διορισμούς δεν είναι ένα «συντεχνιακό» αίτημα όπως κάποιοι προσπαθούν να το παρουσιάσουν. Αφορά πρώτα και κύρια τη λειτουργία του σχολείου, τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας, το δικαίωμα των εργαζομένων και των λαϊκών οικογενειών σε μια πραγματικά δωρεάν Παιδεία, που θα καλύπτει τις ανάγκες των παιδιών της, θα τα στηρίζει και θα τα προετοιμάζει ουσιαστικά για τα επόμενα βήματα στη ζωή τους.

Ο Περιφερειακός Δντης δήλωσε ότι και αυτός αλλά και το Υπουργείο και η κυβέρνηση συμφωνούν με το αίτημα των μόνιμων διορισμών αλλά δεν γίνονται γιατί …κάπου κολλάνε και μας κάλεσε από κοινού να πιέσουμε λες και δεν είναι αυτός και το κόμμα του στην εξουσία!!! Προσπάθησε με κάθε τρόπο να συσκοτίσει την ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που συνεχίζοντας το έργο της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ υλοποιεί την κατεύθυνση της ΕΕ και τις απαιτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων για ελαστικές σχέσεις εργασίας κρατώντας ομήρους χιλιάδες εκπαιδευτικούς  (22.750 και στις δύο βαθμίδες φέτος φέτος) και τις οικογένειες τους.

Και επειδή από συμπάθεια και λόγια συμπόνιας έχουμε χορτάσει θυμίζουμε ότι ο Περιφερειακός Δντης είναι ο ίδιος που έκοψε δεκάδες ολιγομελή τμήματα στην αρχή της χρονιάς μειώνοντας έτσι τις εκπαιδευτικές ανάγκες, είναι ο ίδιος που όταν του ζητήθηκε να στείλει τα οργανικά κενά και πλεονάσματα στο Υπουργείο όχι υπολογίζοντας τα τμήματα με 27 μαθητές ανά τμήμα αλλά με 20 που είναι και απόλυτα παιδαγωγικό αρκέστηκε στην…. εκκωφαντική σιωπή και τα δημιουργικά μαθηματικά!!!

Το εργατικό κίνημα βρίσκεται στην απέναντι όχθη από τα στελέχη της εκπαίδευσής όσο και αν αυτά προσπαθούν να προβάλλουν φιλολαϊκό πρόσωπο ή κάποιες συνδικαλιστικές δυνάμεις σπέρνουν αυταπάτες ότι μπορεί για παράδειγμα ο Περιφερειακός Δντης να είναι με το μέρος μας. Άλλωστε η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο στην Αθήνα όπου με ΜΑΤ και χημικά χτύπησε απρόκλητα την απεργιακή συγκέντρωση δασκάλων και καθηγητών έξω από το Υπουργείο.

Το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά θα το κερδίσουμε με τον αγώνα μας! Με σύγκρουση και ρήξη απέναντι στην σύγχρονη βαρβαρότητα που μας ετοιμάζουν!