Σάββατο 3 Μαρτίου 2018

Ξύλο και χημικά στους εκπαιδευτικούς στη μαζική συγκέντρωση στο υπουργείο Παιδείας

Με ξύλο και χημικά απάντησε η κυβέρνηση σε μία ακόμη λαϊκή κινητοποίηση. Θύμα της νέαςαναπληρωτές και μόνιμοι εκπαιδευτικοί, που πραγματοποίησαν το μεσημέρι συγκέντρωση στο υπουργείο Παιδείας.
επίδειξης του κυβερνητικού αυταρχισμού, ήταν αυτή τη φορά
Οι εκπαιδευτικοί που ζητούσαν μόνιμη και σταθερή δουλειά, δέχτηκαν την απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ, ενώ αξιοσημείωτη είναι και η χρήση χημικών στο σώμα της συγκέντρωσης, με ξεκάθαρη πρόθεση να την διαλύσουν. 

Από την επίθεση, τραυματίστηκαν δύο εκπαιδευτικοί: Ο Νίκος Κατσαρός, στέλεχος του ΠΑΜΕ, στην Ζ' ΕΛΜΕ Αθήνας και ο Βασίλης Μιχαλόπουλος από τον ΣΕΠΕ Μεσσηνίας. Και οι δύο εκπαιδευτικοί μεταφέρθηκαν στον Ερυθρό Σταυρό με χτυπήματα από γκλομπ στο κεφάλι!  
Κάτω από την επιμονή των ταξικών δυνάμεων, οι αστυνομικές δυνάμεις αποχώρησαν και οι εκπαιδευτικοί μπήκαν στο κτίριο του υπουργείου. Αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου, Γιώργο Αγγελόπουλο και άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες.
Η κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε  στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων σε όλη τη χώρα με τις οποίες κορυφώθηκε η εβδομάδα δράσης με κεντρικά αιτήματα μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων εκπαιδευτικών και εξίσωση των δικαιωμάτων των αναπληρωτών με αυτά των μονίμων.
Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και ΕΛΜΕ από την Αττική αλλά και άλλες περιοχές, όπως την Εύβοια, την Κρήτη, την Πελοπόννησο, την Κέρκυρα και αλλού, έδωσαν μαζικό «παρών» στη συγκέντρωση, ενώ στο πλευρό τους βρέθηκαν και φοιτητικοί σύλλογοι. Σε όλη τη διάρκειά της, μέσα από τα συνθήματα, τα πανό, τους αγωνιστικούς χαιρετισμούς που απηύθυναν πολλά πρωτοβάθμια σωματεία, κατήγγειλαν την κοροϊδία σε ό,τι αφορά τις υποσχέσεις για μόνιμους διορισμούς, απαιτούσαν να μην απολυθεί κανένας από τους χιλιάδες συμβασιούχους που τόσα χρόνια περιπλανιούνται στην Ελλάδα με μία βαλίτσα στο χέρι, χωρίς δικαιώματα, δήλωσαν πως δεν πάει άλλο με τα κενά και την υποχρηματοδότηση, κατήγγειλαν την πολιτική που επιχειρεί να αποκρύψει τις ελλείψεις με μέτρα που υπονομεύουν το μορφωτικό δικαίωμα και που ετοιμάζεται να φέρει νέα, όπως συγχωνεύσεις σχολείων και νέες αλλαγές στο λύκειο.
Τονίστηκε ότι η διαδήλωση αυτή αποτελεί συνέχεια των κινητοποιήσεων του προηγούμενου διαστήματος και ότι ο αγώνας θα συνεχιστεί μέχρι την ικανοποίηση των αιτημάτων για μόνιμη και σταθερή δουλειά. «Το δικαίωμα στη δουλειά και στη μόρφωση θα το κερδίσουμε με τους αγώνες μας», ήταν το μήνυμα που έστελνε με το πανό της η Πρωτοβουλία Αναπληρωτών - Ωρομισθίων, ενώ «Κανένας συμβιβασμός με ελλείψεις - κενά - υποχρηματοδότηση, μαζικοί διορισμοί για την κάλυψη των αναγκών» αναγραφόταν στο πανό της Πανελλαδικής Γραμματείας Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ.