Παρασκευή 5 Απριλίου 2019

Α.Σ.Ε.Κέρκυρας:ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΜΕ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΠΔΕ ΣΤΟ ΚΠΕ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ



ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΥΣΔΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΣΤΙΣ 4/4/2019
ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΠΔΕ ΣΤΟ ΚΠΕ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ
Σχετικά με τη απόφαση του ΠΥΣΔΕ για την τοποθέτηση του πρώην Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης, κ. Γκούση, στο ΚΠΕ Λευκίμμης έχουμε να δηλώσουμε τα εξής:
Προφανώςο πρώην Περιφερειακός Διευθυντής και οποιοσδήποτε άλλος  «μάχιμος» εκπαιδευτικός, θεωρούμε ότι πρέπει να επιστρέφει στο σχολείο του και στην σχολική τάξη,μετά από μακροχρόνια απουσία για κάθε λόγο. Στην περίπτωση του κ. Γκούση πράξαμε αυτό που πράττουμε σε κάθε παρόμοια περίπτωση λήξης θητείας σε θέση ευθύνης ή επιστροφής από άδεια κτλ στη μέση της σχολικής χρονιάς (πόσο μάλλον στο τέλος!!!), δηλαδή την τοποθέτηση σε θέση που ούτε θα διαταράξει την εργασιακή σταθερότητα των άλλων συναδέλφων, ούτε βέβαια σε θέση  που θα του επιτρέπει να μην εργάζεται. Προφανώς από την αρχή της νέα σχολικής χρονιάς θα απαιτήσουμε την επιστροφή του στη σχολική τάξη.

Η παράταξη της ΕΑΚ επέλεξε να βγάλει ανακοίνωση – καταγγελία για το θέμα αυτό με στόχο τον εντυπωσιασμό και μόνο αφού επί της ουσίας δεν προτείνουν κάτι.Αυτό που φρόντισαν επιμελώς να αποκρύψουν στην καταγγελία τους είναι ότι τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή δεν υπάρχει κανένα κενό Πληροφορικής σε κανένα σχολείο της Κέρκυρας, οπότε είτε ο πρώην ΠΔΕ θα καθόταν στο σχολείο του μέχρι να τελειώσει η χρονιά,μη κάνοντας μάθημα, είτε θα γίνονταν όλες οι τοποθετήσεις του κλάδου ΠΕ86(και κάποιες εκ των ΠΕ03) από την αρχή, δυο μήνες πριν τη λήξη της σχολικής χρονιάς, με όποιο αρνητικό αντίκτυπο αυτό θα είχε για ένα μεγάλο αριθμό συναδέλφων αλλά και για την εκπαιδευτική διαδικασία στους μαθητές.
Οι απαντήσεις μας στις πολιτικές που εφάρμοσε ο κ. Γκούσης καιεφαρμόζει ο κάθε ΠεριφερειακόςΔιευθυντής, ή ο οποιοσδήποτε έχει θέση ευθύνης, είναι πολιτικές, και το αποδείξαμε δεκάδες φορές με τις παραστάσεις διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, είτε ως μέλη της ΕΛΜΕ είτε ως μέλη του ψηφοδελτίου της ΑΣΕ. Άλλωστε, ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς – Ιθάκης που αναφέρεται στην ανακοίνωση είναι στέλεχος του ΠΑΜΕ και εκλέγεται με τα ψηφοδέλτια της ΑΣΕ.
Σε συνέχεια λοιπόν όλων των παραπάνω, ούτε θα προσπαθήσουμε να καλύψουμε συνάδελφο μετά τη λήξη της θητείας του, όπως η Διοίκηση θα ήθελε για να τον «προστατέψει», ούτε όμωςθα λειτουργήσουμε με δυο μέτρα και δυο σταθμά, σε σχέση με άλλους επιστρέφοντες συναδέλφους, με μοναδικό σκοπό να «τιμωρήσουμε» τον ίδιο αλλά μαζί με αυτό και δεκάδες άλλους συναδέλφους και εκατοντάδες μαθητές.
Θυμίζουμε ότι ο ρόλος των αιρετών δεν είναι ούτε να λειτουργούν εκδικητικά, ούτε να εξυπηρετούν μικροπαραταξιακά και προσωπικά συμφέροντα, αλλά αντίθετα να είναι το αυτί και το μάτι των εκπαιδευτικών στο ΠΥΣΔΕ συμβάλλοντας στην ενημέρωση των συναδέλφων και στην οργάνωση του αγώνα τους ενάντια στις πολιτικές των κυβερνήσεων, τις οποίες υλοποιεί η διοίκηση είτε αυτή λέγεται ΔΔΕ είτε ΠΔΕ!
5/4/2019