Δευτέρα 13 Μαΐου 2019

Α.Σ.Εκπ/κών Κέρκυρας:Για την ημερομηνία των εκλογών για το 19ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ



Σήριαλ έχει καταντήσει στην Κέρκυρα η ημερομηνία των εκλογών για την ανάδειξη των αντιπροσώπων για το 19ο συνέδριο της ΟΛΜΕ, των πιο σημαντικών εκλογών της χρονιάς, μια και αυτές καθορίζουν -στο βαθμό που αναλογεί στην ΕΛΜΕ Κέρκυρας- τη σύνθεση και τις θέσεις της Ομοσπονδίας μας καθώς και τον τρόπο που θα πορευθεί τα επόμενα δυο χρόνια. Όλα αυτά, δεδομένου των σκληρών αντιεκπαιδευτικών μέτρων που έχουν παρθεί από τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και των μέτρων που θα πάρουν και οι επόμενες κυβερνήσεις, ακολουθώντας πιστά τις εντολές Ε.Ε. – ΟΟΣΑ – ΣΕΒ. «Νέο Λύκειο», αξιολόγηση – αυτοαξιολόγηση, αύξηση ωραρίου, κατάργηση της γενικής παιδείας, διπλές πανελλαδικές εξετάσεις, κατάργηση οργανικών θέσεων, μείωση προσωπικού κλπ είναι μόνο λίγα από αυτά που ήρθαν και από αυτά που θα έρθουν στο άμεσο μέλλον.


            Η ΕΑΚ -συνεπικουρούμενη και από τις ΣΥΝΕΚ- υπηρετώντας τα στενά μικροπαραταξιακά τους συμφέροντα, αρνήθηκαν τις δύο προτάσεις της Α.Σ.Ε., για εκλογές με ανοιχτά σχολεία και τους εκπαιδευτικούς στις θέσεις τους. Η πρώτη πρόταση που έγινε από την Α.Σ.Ε. ήταν για εκλογές πριν το Πάσχα και η δεύτερη για τις 16 Μαΐου, μέρες κατά τις οποίες τα σχολεία λειτουργούν κανονικά και -εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων- δε θα δημιουργούσαν προβλήματα στη λειτουργία των σχολείων. Από τις περιοδείες που έκαναν τα μέλη της Α.Σ.Ε. από την πλειονότητα των λυκείων επιβεβαιώθηκε η άποψη για τις 16 του Μάη.

            Η ΕΑΚ (η οποία έχει την απόλυτη αυτοδυναμία στο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ) απέρριψε, για τους δικούς της λόγους, τις προτάσεις αυτές και υποστήριξε να γίνουν οι εκλογές στις 22 Μαΐου, τελευταία μέρα λειτουργίας των λυκείων -μέρα κατά την οποία γίνονται οι παιδαγωγικές συνεδριάσεις- και την επομένη αργίας. Όταν η πρόεδρος της ΕΛΜΕ εισέπραξε την άρνηση της διοίκησης για εκλογές στις 22, λόγω των χρονοδιαγραμμάτων του ΥΠΕΠΘ επήλθε το απόλυτο αδιέξοδο. Πρότειναν εκλογές στις 5 Ιουνίου (εν μέσω εξετάσεων των σχολείων), στις 20 Μαΐου (μετά από σαββατοκύριακο και πριν από αργία) με αποτέλεσμα να είμαστε μια βδομάδα πριν το κλείσιμο των σχολείων και να μην έχει ακόμα αποφασιστεί η μέρα των εκλογών, προκειμένου τα σχολεία να κάνουν τον προγραμματισμό τους, αλλά και οι παρατάξεις και οι συνάδελφοι που θέλουν να συμμετάσχουν στις εκλογές να προετοιμαστούν γι΄αυτές.

            Η ΕΑΚ έχει την απόλυτη ευθύνη για την εξέλιξη αυτή: Οι εκλογές εν μέσω εξετάσεων, μετά τις εξετάσεις, εν μέσω αργιών, χωρίς τα σχολεία να είναι ανοιχτά, χωρίς τους εκπαιδευτικούς να είναι στις θέσεις τους, χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα να γίνει ενημέρωση των εκπαιδευτικών για το διακύβευμα των εκλογών, τις εξελίξεις στην εκπαίδευση και στην κοινωνία, υπονομεύουν όχι μόνο τις εκλογές, αλλά και τη δυνατότητα πραγματοποίησης Γ.Σ. την ημέρα των εκλογών, μια Γ.Σ. που καλείται να πάρει αποφάσεις που θα μεταφερθούν στο συνέδριο της ΟΛΜΕ.

            Ξέρουμε ότι οι εκλογές τις ΟΛΜΕ έχουν την μικρότερη συμμετοχή, γιατί άραγε μπαίνουν επιπρόσθετες δυσκολίες με αυτές τις μεθοδεύσεις; Τα «ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα» για ενότητα και κοινούς αγώνες πως εξυπηρετούνται με την απαξίωση των εκλογών για την Ομοσπονδία; Όλος ο σχεδιασμός με στόχο να μην επηρεάζουν τα παραταξιακά τους συμφέροντα! Μετά τα συνεχόμενα εμπόδια που φέρνουν σε κάθε πρόταση της Α.Σ.Ε. είτε αυτή αφορά εκπαιδευτικά ζητήματα, είτε γενικότερα κοινωνικά κι εργατικά ζητήματα, ήρθε η σκληρή πραγματικότητα να αποκαλύψει τους πραγματικούς λόγους που το κάνουν αυτό.

            Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν μαζικά στη Γ.Σ. και στις εκλογές ΟΠΟΤΕ κι αν αυτές γίνουν!

            Να ενισχύσουν το ψηφοδέλτιο της ΑΣΕ, για μια πραγματικά αγωνιστική Ομοσπονδία που θα στοχεύει μόνο σε ταξική κατεύθυνση κι όχι στην κατεύθυνση στήριξης της εκάστοτε κυβέρνησης.

            Να αποδυναμώσουν όλες εκείνες τις δυνάμεις που βάζουν εμπόδια στους αγώνες και στην ανασύνταξη του κινήματος είτε με τις πλάγιες υπονομευτικές πρακτικές τους (ΕΑΚ) είτε με την απευθείας αντίθεση σε κάθε τι αγωνιστικό πάει να ξεπηδήσει για τον κλάδο (ΣΥΝΕΚ-ΔΑΚΕ), τόσο τοπικά, όσο και κεντρικά.

Άλλαξε την κατάσταση στην ΟΛΜΕ!
Δώσε δύναμη στη δύναμή σου