Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

Δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο: Δελτίο Τύπου σχετικά με το τελευταίο Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ

Στις 21 Αυγούστου 2014 συνεδρίασε το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ.
Στο Γενικό Συμβούλιο οι δυνάμεις του Π.Α.ΜΕ. κατέθεσαν συγκεκριμένη πρόταση με πλαίσιο, αιτήματα και στόχους πάλης. Κατέθεσαν επίσης πρόταση για τη διαγραφή των διευθυντών και των προϊσταμένων που θα υλοποιήσουν την αξιολόγηση, πρόταση που έχει γίνει ήδη αποδεχτή από τη τελευταία Γενική Συνέλευση της ΔΟΕ (Ιούνης 2014).
Η πρόταση που κατέθεσε το ΠΑΜΕ καταψηφίστηκε από όλες τις άλλες δυνάμεις. Με ευθύνη του προεδρείου δεν μπήκε σε ψηφοφορία η πρόταση για διαγραφή από τα σωματεία των στελεχών που θα υλοποιήσουν την αξιολόγηση.
Οι δυνάμεις των ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, Δημοσιουπαλληλικής Ανατροπής (πρώην συνδικαλιστές της ΠΑΣΚ από το χώρο των ΟΤΑ) τάχθηκαν για μια ακόμα φορά υπέρ μιας άλλης καλής αξιολόγησης, στο πλαίσιο του σημερινού δρόμου ανάπτυξης, της σημερινής εξουσίας και του σημερινού, αντιδραστικού, κρατικού μηχανισμού. Πρότειναν μάλιστα να καλέσει η ΑΔΕΔΥ την κυβέρνηση σε διάλογο για το ποιο σύστημα αξιολόγησης πρέπει να εφαρμοστεί. Επιβεβαιώθηκε για μια ακόμα φορά ότι οι δυνάμεις αυτές υπονομεύουν την πάλη, συσκοτίζουν τον αντιδραστικό χαρακτήρα της αξιολόγησης, και βάζουν εμπόδια να εκφραστούν με πιο μαζικό τρόπο οι αγωνιστικές διαθέσεις που έδειξε μεγάλη μερίδα των Δημοσίων Υπαλλήλων.
Οι δυνάμεις του ΜΕΤΑ (ΣΥΡΙΖΑ) και των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ (ΑΝΤΑΡΣΥΑ) υπερασπίστηκαν τη γραμμή και τον προσανατολισμό της ΑΔΕΔΥ, έφτασαν στο σημείο να μιλούν για ανάκτηση του κύρους της ΑΔΕΔΥ το τελευταίο διάστημα, αλλά και την ανάγκη να «βρούμε τα πρόσωπα εκείνα που οδήγησαν σε απαξίωση τόσο καιρό την ΑΔΕΔΥ»! Λες και τα πρόσωπα και όχι η πολιτική γραμμή ευθύνονται για την απαξίωση της ΑΔΕΔΥ στα μάτια των εργαζομένων.
Όλες οι άλλες δυνάμεις από κοινού βρήκαν και θετικό φορτίο στην απόφαση του αστικού δικαστηρίου, που έβγαλε παράνομη την απεργία-αποχή που είχε αποφασίσει η ΑΔΕΔΥ και υπερψήφισαν τη συνέχιση της απεργίας-αποχής, αποσυνδέοντας ουσιαστικά την αξιολόγηση από το πραγματικό, αντιδραστικό της περιεχόμενο.
Τέλος το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ καθόρισε στις 15-16 Δεκέμβρη την ημερομηνία για τη διεξαγωγή του καταστατικού, οργανωτικού Συνεδρίου υλοποιώντας την απόφαση του 35ου Συνέδριο της ΑΔΕΔΥ. Σημειώνουμε ότι την απόφαση αυτή είχε λάβει το Συνέδριο της ΑΔΕΔΥ μετά από πρόταση του ΠΑΜΕ, με θέμα την εγγραφή στα σωματεία όλων των ελαστικά απασχολούμενων εργαζόμενων στο Δημόσιο, με πλήρη συνδικαλιστικά δικαιώματα.
(Διαβάστε στο συνημμένο ολόκληρη την πρόταση του ΠΑΜΕ).