Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

Μαζική παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στις διαγραφές φοιτητών

Μαζική και μαχητική παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης,  στο υπουργείο Παιδείας ενάντια στις διαγραφές φοιτητών από φοιτητικούς συλλόγους που ανταποκρίθηκαν  στο κάλεσμα του ΜΑΣ.
Η παράσταση πραγματοποιείται με κεντρικό αίτημα «κανένας φοιτητής ή σπουδαστής που θέλει να τελειώσει τις σπουδές του, να μην στερηθεί τη φοιτητική του ιδιότητα και τα δικαιώματα που απορρέουν από αυτή, εκτός κι αν το επιθυμεί ο ίδιος».
Στην κεφαλή των συγκεντρωμένων βρέθηκε  το πανό των Επιτροπών Αγώνα του ΜΑΣ με σύνθημα «Να μη διαγραφεί κανείς φοιτητής που θέλει να συνεχίσει τις σπουδές του».
Με συνθήματα, όπως «όχι στην Παιδεία για λίγους και εκλεκτούς, αγώνας ενάντια στους ταξικούς φραγμούς» και «η μόρφωση δεν είναι κονσέρβα να πουλιέται, δικαίωμα μας είναι με αγώνα κατακτιέται» απαίτησαν και πέτυχαν  συνάντηση με τον διευθυντή του γραφείου του υπουργού Αντρέα Λοβέρδου στον οποίο ανέπτυξαν το  αιτήματα τους να μην διαγραφεί κανένας φοιτητής.
Επίσης ζήτησαν να υπάρξει δυνατότητα συμμετοχής σε περισσότερες εξεταστικές περιόδους από αυτές που προβλέπει η υπουργική ρύθμιση. Υπενθυμίζεται ότι με βάση αυτή την ρύθμιση δίνεται η δυνατότητα σε περίπου 25.000 «λιμνάζοντες» που συμμετείχαν έστω και σε μια εξεταστική μέσα στη διετία θα έχουν το δικαίωμα να συμμετάσχουν στις εξεταστικές του Σεπτέμβρη και του Φλεβάρη.
Στο αίτημα οι φοιτητές εισέπραξαν την άρνηση του Υπουργείου.

Το ΜΑΣ κάλεσε τους φοιτητικούς συλλόγους να οργανώσουν τον αγώνα τους ενάντια στις διαγραφές φοιτητών αλλά και ενάντια συνολικά στα μέτρα που προωθούνται στην εκπαίδευση.
Την Παρασκευή θα πραγματοποιηθούν κινητοποιήσεις στις Πρυτανείες των σχολών.
Στην κινητοποίηση συμμετέχουν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι της Νοσηλευτικής, του Τμήματος Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Αγωγή, του Γεωλογικού, του Βιολογικού, της Φιλοσοφικής, της Ιατρικής, του Οικονομικού της Νομικής, Πολιτι κού της Νομικής και Τουρκικών Σπουδών από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο, της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, της Σχολής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών, του Συλλόγου Νέας Φοιτητικής Εστίας ΕΜΠ και των Χημικών Μηχανικών από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και οι Σπουδαστικοί Σύλλογοι της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών και της Σχολής Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών Σπουδών από το ΤΕΙ Αθήνας.