Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

Δυνάμεις του ΠΑΜΕ στους Εκπαιδευτικούς των Ιονίων Νήσων:Για την 1η/2016 Συνεδρίαση του ΑΠΥΣΔΕ Ιονίων Νήσων

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ  ΣΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΤΩΝ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
ΓΙΑ ΤΗΝ 1η/2016 ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΑΠΥΣΔΕ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
                Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 24/02/2016 συνεδρίαση του ΑΠΥΣΔΕ Ιονίων όπου έγινε η επικύρωση των πρακτικών της προηγούμενης συνεδρίασης και  συζητήθηκαν αιτήσεις εκπαιδευτικών για άδειες άνευ αποδοχών, ο ορισμός των αναπληρωτών διευθυντών των ΔΔΕ και συμπληρώσεις ωραρίου στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων και τις Διευθύνσεις Δ/θμιας Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων. Στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν όλα τα μέλη του Συμβουλίου. Ο τακτικός αιρετός του ΠΑΜΕ τοποθετήθηκε ως εξής (το 1ο θέμα ήταν η επικύρωση των πρακτικών):
Θέμα 2:
                Ακόμη και στα μέσα της σχολικής χρονιάς υπάρχουν συνάδελφοι οι οποίοι ζητάνε άδειες άνευ αποδοχών. Για να προχωρήσει κάποιος συνάδελφος σε αυτή την κίνηση σημαίνει ότι έχει πάρει μία δύσκολη απόφαση και αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα καθώς η άδεια άνευ αποδοχών αποτελεί την άδεια με τους χειρότερους όρους (οικονομικούς – συνταξιοδοτικούς).
                Είναι πολλοί οι συνάδελφοι, ιδιαίτερα νέοι και χαμηλόμισθοι που εργάζονται μακριά από τα σπίτια τους και πλήττονται διαχρονικά από τις πολιτικές των κυβερνήσεων που από τη μία δεν τους επιτρέπουν να πάνε πιο κοντά στις εστίες τους και από την άλλη οι μισθοί δε φτάνουν για να καλύψουν τις βασικές ανάγκες τους.  Η κατάσταση αυτή δείχνει την αναλγησία με την οποία οι κυβερνήσεις αντιμετωπίζουν το λαό μας και τους εκπαιδευτικούς με τις περικοπές και τις αναδιαρθρώσεις που μόνο στόχο έχουν την κερδοφορία των μονοπωλίων.
                Υπερψηφίσαμε τις αιτήσεις άδειας άνευ αποδοχών που εγκρίθηκαν ομόφωνα.
Θέμα 3:
                Η ηγεσία του Υπουργείου συνεχίζει το έργο των προηγούμενων με την υλοποίηση αντι-εκπαιδευτικών αναδιαρθρώσεων και την υλοποίηση των κατευθύνσεων του ΟΟΣΑ και της ΕΕ. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι τα κενά ακόμη και σήμερα είναι περίπου 3000 και δεν πρόκειται να καλυφθούν, τα τμήματα ένταξης οδηγούνται στην κατάργηση (συνέχεια του νόμου του 2013 για την Ειδική Αγωγή), η ΠΔΣ δε θα λειτουργήσει οριστικά. Τα στελέχη της εκπαίδευσης καλούνται να εφαρμόσουν αυτή τη συγκεκριμένη πολιτική μέσα σε ασφυκτικά πλαίσια.
                Λόγω του ρόλου τους αυτού ψηφίσαμε λευκό στις προτάσεις για αναπληρωτές Δντες Βθμιας Εκπαίδευσης των Διευθύνσεων Ιονίων Νήσων. Τις προτάσεις υπερψήφισαν όλα τα άλλα μέλη του Συμβουλίου. 
Θέμα 4:
                Πάγια θέση μας, για τη συμπλήρωση διοικητικό έργο στις ΔΔΕ και την ΠΔΕ, είναι ότι είναι απαραίτητη η πρόσληψη διοικητικών υπαλλήλων με μόνιμη και σταθερή σχέση εργασίας. Οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να βρίσκονται στα σχολεία τους και να διδάσκουν και όχι να μετατρέπονται σε διοικητικούς υπαλλήλους. Δεν είναι λογική αυτή που λέει ότι "μπαλώνω τρύπες" στα γραφεία και αφήνω τα σχολεία χωρίς προσωπικό δημιουργώντας ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα με συγχωνεύσεις τμημάτων ή μείωση των ωρών σε συγκεκριμένα μαθήματα.
                Οι όποιες αποσπάσεις σε ΔΔΕ και την ΠΔΕ απαιτούνται, με βάση τις υπάρχουσες συνθήκες, θα πρέπει να γίνονται αξιοκρατικά (δηλαδή να κοινοποιείται η θέση, τα καθήκοντά και τα κριτήρια επιλογής στον κλάδο, να γίνονται αιτήσεις και η επιλογή να γίνεται με βάση τα μόρια). Θα αποφεύγονται έτσι πιθανές φωτογραφικές τοποθετήσεις.
                Αποσπάσεις συναδέλφων υπερψηφίσαμε μόνο για σοβαρούς λόγους υγείας και πολύ σοβαρούς κοινωνικούς λόγους, σε περιπτώσεις που έπρεπε να επιδειχθεί η πρέπουσα αλληλεγγύη. Για τις περιπτώσεις που δεν είχαμε εικόνα αν εμπίπτουν στα κριτήρια αυτά ψηφίσαμε λευκό και κατά στις υπόλοιπες.

Κέρκυρα, 29/02/2016