Τετάρτη, 6 Απριλίου 2016

Δήλωση των εκπροσώπων του Π.Α.ΜΕ. στο Δ.Σ. της ΟΛΜΕ:ΣΥΝΕΚ και ΔΑΚΕ δουλεύουν για την αποτυχία της απεργίας στις 7 Απρίλη

To «βρώμικο παιχνίδι» που παίζει  μαζί με την κυβέρνηση στις πλάτες των εκπαιδευτικών  και ειδικά των αναπληρωτών η ηγεσία της ΟΛΜΕ (ΣΥΝΕΚ - ΔΑΚΕ ) καταγγέλλουν με δήλωσή τους οι αντιπρόσωποι του ΠΑΜΕ στο ΔΣ της Ομοσπονδίας. Υπογραμμίζουν ότι  δίνουν άλλοθι στην πολιτική της χρόνιας αδιοριστίας που συνεχίζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, ενώ κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να μην έχει επιτυχία η 24ωρη πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία στις 7 Απρίλη.
Η δήλωση των εκπροσώπων του ΠΑΜΕ έχει ως εξής:
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Σήμερα (4 Απρίλη) ξεκινάει ο δεύτερος γύρος διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης και των δανειστών για να κλείσει η λεγόμενη «αξιολόγηση» φέρνοντας ακόμα πιο βάρβαρα μέτρα για τους εργαζόμενους και ανοίγοντας νέο γύρο επίθεσης ακόμα πιο σκληρό για τα εργασιακά και λαϊκά δικαιώματα.
Λίγες μέρες λοιπόν πριν την 24ωρη Πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία στις 7 Απρίλη η οποία θα πρέπει να δώσει μια πρώτη αποφασιστική απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και μπροστά στην 48ωρη γενική απεργία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, οι δυνάμεις που συγκροτούν την ηγεσία της ΟΛΜΕ (ΣΥΝΕΚ - ΔΑΚΕ ) επιβεβαιώνουν επάξια τον τίτλο του κυβερνητικού συνδικαλιστή, του «πρόθυμου και δημιουργικού συνομιλητή» της κυβέρνησης. 
Η υποκρισία τους σπάει κόκαλα. Κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους για να μην κουνηθεί φύλλο. Δεν υλοποίησαν ούτε καν αυτά που οι ίδιες συμφώνησαν στο προηγούμενο ΔΣ, για τη λήψη συγκεκριμένων οργανωτικών μέτρων για την επιτυχία της απεργίας (συνεδρίαση των ΔΣ των ΕΛΜΕ, λήψη αποφάσεων, εξορμήσεις, συσκέψεις, Γενικές Συνελεύσεις), πρόταση που κατατέθηκε από το ΠΑΜΕ.
Την ίδια στιγμή και ενώ ακυρώθηκε η τακτική συνεδρίαση του ΔΣ της ΟΛΜΕ στις 29 Μάρτη, με ευθύνη της ηγεσίας της Ομοσπονδίας, αποφάσισαν εσπευσμένα τη σύγκλιση του ΔΣ για τις 4 Απρίλη με μοναδικό θέμα μια νομική γνωμοδότηση για τους διορισμούς, η οποία κόστισε μάλιστα αρκετές χιλιάδες ευρώ στην Ομοσπονδία.
Δικαιολόγησαν μάλιστα αυτή τη συνεδρίαση γιατί όπως είπαν «το Υπ. Παιδείας περιμένει οριακά αυτή τη γνωμοδότηση από την ΟΛΜΕ για να νομοθετήσει ένα νέο σύστημα διορισμών»!!!
Παίζουν βρώμικο παιχνίδι μαζί με την κυβέρνηση στις πλάτες των συναδέλφων και ειδικά των αναπληρωτών. Τους εμπαίζουν με προκλητικό τρόπο. Πρώτο στασίδι σε αυτό το παιχνίδι του αποπροσανατολισμού έχουν πιάσει και οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ που επί της ουσίας συναινούν σ' αυτή την τακτική της Ομοσπονδίας. Θα τρίβει τα χέρια του ο Υπουργός με τέτοιες πλειοψηφίες…
Λες και η αδιοριστία τόσων χρόνων, το αλληλοφάγωμα ανάμεσα σε διάφορες ομάδες συναδέλφων αναπληρωτών που λειτουργούν στον κλάδο (24μηνίτες, 30μηνίτες, με ΑΣΕΠ, χωρίς ΑΣΕΠ κλπ.) προκαλώντας έναν άγριο «εμφύλιο» μεταξύ τους δεν έχει να κάνει με τις πολιτικές που ακολουθούνται αλλά με νομικά κωλύματα.
Η ηγεσία της ΟΛΜΕ δεν ξέρει άραγε τις δηλώσεις του Υπουργού σε όλους τους τόνους ότι για να γίνουν κάποιοι διορισμοί πρώτα πρέπει να ολοκληρωθεί “η διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με τους θεσμούς, το επιτυχής κλείσιμο της αξιολόγησης και εφόσον το επιτρέψουν(!!!) τα δημοσιονομικά περιθώρια”. Δηλαδή ζήσε Μάη μου να Φάς Τριφύλλι!!!
Αντί να βγουν λοιπόν μπροστά στον αγώνα μαζί με όλους τους εργαζόμενους για μόνιμη και σταθερή δουλειά, για προσλήψεις εκπαιδευτικών με βάση τις σύγχρονες μορφωτικές ανάγκες των μαθητών μας, επικαλούνται και αυτοί όπως και το Υπουργείο τις δυσκολίες, που προκύπτουν από τις αποφάσεις του ΣΤΕ, το νομικό καθεστώς και το Σύνταγμα και «τρέχουν» σε δικηγόρους για να ξεπεράσουν αυτές τις δυσκολίες και να «σταθούν αρωγοί στο Υπουργείο» καταθέτοντας νομικές συμβουλές. Με τη στάση τους αυτή δίνουν άλλοθι στην πολιτική της χρόνιας αδιοριστίας που συνεχίζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στον ίδιο δρόμο των κυβερνήσεων ΝΔ – ΠΑΣΟΚ.
Γι΄ αυτό άλλωστε παλιός και νέος κυβερνητικός συνδικαλισμός βαδίζουν χέρι – χέρι. Προσαρμόζουν τους αγώνες και τις διεκδικήσεις μέσα στα όρια της «νομιμότητας», μέσα στα όρια της «ρεαλιστικότητας» και της οικονομίας που επιβάλλει η αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησής, Ε.Ε. και Κεφαλαίου. Όπως και πριν λίγους μήνες που έβαζαν πλάτη στο παιχνίδι της κυβερνητικής εναλλαγής και καλλιεργούσαν αυταπάτες έτσι και σήμερα για μία ακόμα φορά δίνουν πολύτιμο χέρι βοηθείας στην Κυβέρνηση σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή που χρειάζεται να δυναμώσει η πάλη για να μην περάσουν τα αντιλαϊκά μετρά σφαγείο.
Για τα 6 χρόνια αδιοριστίας νομικό ήταν το πρόβλημα;;
Το πρόβλημα των μόνιμων διορισμών είναι πολιτικό όχι νομικό. Ας αφήσει η κυβέρνηση και η πλειοψηφία της ΟΛΜΕ την κοροϊδία. Για τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας, για να εξασφαλίσουν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, φορτώνοντας τα βάρη στις δίκες μας πλάτες, ψηφίζουν Μνημόνια και εφαρμοστικούς νόμους στο άψε σβήσε,  φέρνουν αντιλαϊκές Πράξεις Νομοθετικού περιεχομένου σε μια νύχτα, ψηφίζουν σειρά νομοσχεδίων με τη μορφή του κατεπείγοντος, αλλάζουν και προσαρμόζουν τους νόμους κατά πως τους βολεύει. Για το ζήτημα των μαζικών διορισμών βρίσκουν συνεχώς νομικά κωλύματα και εμπόδια!!!
Καλούμε τους συναδέλφους να μην δείξουν ούτε ένα λεπτό ανοχή σε αυτή την πολιτική της ανεργίας και της αδιοριστίας! Μονόδρομος είναι η μαζική συμμετοχή στον αγώνα, η διεκδίκηση αιτημάτων που μπορούν να διευκολύνουν την κατάσταση που ζούμε σήμερα (σίτιση, μεταφορές, επίδομα ανεργίας και υγειονομική κάλυψη για όλους, στέγαση), η πάλη μας για την κάλυψη των πραγματικών αναγκών μέσα από μαζικούς διορισμούς μόνιμου προσωπικού.
Δεν κάνουμε βήμα πίσω από το αίτημα :
Μόνιμη και σταθερή δουλεία με δικαιώματα για όλους!
Η συμμετοχή μας στο κίνημα με αυτή τη γραμμή πάλης, που συγκρούεται με την κυβέρνηση με το κεφάλαιο και την Ε.Ε., διεκδικεί τις πραγματικές ανάγκες μας, δεν πέφτει στην παγίδα των ελιγμών του Υπουργείου, μπορεί να ενώσει τον κλάδο, να τσακίσει συντεχνιακές -διασπαστικές αντιλήψεις, να συμβάλει καθοριστικά στην αλλαγή συσχετισμών στο κίνημα.
Όλοι στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ στις
7 Απρίλη στις 10:30 στην Ομόνοια!

Συμμετέχουμε στην πορεία ενάντια στην ανεργία και στην μεγάλη διαδήλωση - συναυλία εργαζομένων, ανέργων και νεολαίας την Κυριακή 10 Απρίλη, στο Σύνταγμα, στις 6μ.μ.

Κλιμακώνουμε με 48ωρη απεργία όταν η κυβέρνηση φέρει στη Βουλή το σφαγείο των αντιλαϊκών μέτρων.