Παρασκευή, 22 Απριλίου 2016

Μαζική συγκέντρωση στο υπουργείο Παιδείας ενάντια στα μέτρα που φέρνουν απολύσεις

Mαζική και δυναμική συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Παιδείας πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Πέμπτης 21 Απρίλη εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο πλαίσιο στάσης εργασίας ενάντια στη διάταξη του υπουργείου, που φέρνει απολύσεις χιλιάδων αναπληρωτών, αλλά και ενάντια στη διάταξη που ετοιμάζεται για το κλείσιμο των Νηπιαγωγείων.Απαίτησαν το δικαίωμα στη σταθερή και μόνιμη δουλειά και κατήγγειλαν ότι τα μέτρα που ξεδιπλώνονται δεν αφορούν μόνο τους εκπαιδευτικούς, αλλά χτυπούν και το μορφωτικό δικαίωμα των παιδιών των εργατικών - λαϊκών οικογενειών. 
Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:
Δελτίο τύπου
Για την κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας στις 21/4

Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών χαιρετίζει του εκατοντάδες εκπαιδευτικούς που έδωσαν για άλλη μια φορά μαχητικό, αγωνιστικό παρόν στην κινητοποίηση έξω από Υπουργείο Παιδείας, αλλά και σε πολλές ακόμα πόλεις όλης της χώρας την Πέμπτη 21/4 απαιτώντας: Να πάρει πίσω η κυβέρνηση εδώ και τώρα το άρθρο 35 που κλείνει νηπιαγωγεία σε όλη τη χώρα, να πάρει πίσω ΤΩΡΑ την τροπολογία που απολύει και στέλνει στη ανεργία χιλιάδες αναπληρωτές. Ο αγώνας για μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα, ενάντια στην ανεργία και τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις, για την κάλυψη των χιλιάδων κενών στα σχολεία, για την κάλυψη των μορφωτικών αναγκών όλων των παιδιών, είναι αγώνας ενάντια στο σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ - Ε.Ε. – Κεφαλαίου.
Η κυβέρνηση με τα μέτρα που ετοιμάζει να ψηφίσει, με το ασφαλιστικό, το φορολογικό, τα εργασιακά, τσακίζει το λαό και τη νεολαία για τα συμφέροντα και τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.
 Στην ενιαία επίθεση που δεχόμαστε στο σύνολο της ζωή μας ενιαία πρέπει να είναι και η απάντηση.
Ως ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών θεωρούμε απαράδεκτη της στάση της πλειοψηφίας των ΔΟΕ – ΟΛΜΕ (ΣΥΝΕΚ – ΔΑΚΕ – ΔΗΣΥ) όπου κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης στο Υπουργείο απέκλεισαν με το «έτσι θέλω» την αντιπροσωπεία της ΑΣΓΜΕ ( Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας) από τη συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας. Στάση ενοχής και Πόντιου Πιλάτου για άλλη μια φορά κράτησαν οι εκπρόσωποι των  ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ.
Τονίζουμε ότι η ΑΣΓΜΕ με ανακοίνωση που έχει εκδώσει αλλά και με την παρουσία της έξω από το Υπουργείο στηρίζει τον αγώνα και τα δίκαια αιτήματα των εκπαιδευτικών.
Οι εκλεγμένοι του ΠΑΜΕ στα Δ.Σ. ΔΟΕ – ΟΛΜΕ απαιτήσαμε να παραστεί στην συνάντηση η ΑΣΓΜΕ, δηλαδή οι γονείς των παιδιών μας, οι φυσικοί μας σύμμαχοι καθώς και αντιπροσωπεία αναπληρωτών. Εφόσον αυτό δεν έγινε δεκτό, από το σύνολο των υπόλοιπων συνδικαλιστικών δυνάμεων, δηλώσαμε ανοιχτά στο συγκεντρωμένο κόσμο έξω από το Υπουργείο ότι δεν συμμετέχουμε και αποχωρούμε από μια συνάντηση «κεκλεισμένων των θυρών»!! Το γεγονός ότι οι παρευρισκόμενοι στην συγκέντρωση επικρότησαν αυτή μας τη στάση λέει πολλά. 
Όλοι μαζί εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές, μόνιμοι και αναπληρωτές, συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στη πολιτική που τσακίζει τα εργασιακά μας δικαιώματα, το δικαίωμα των παιδιών μας στη μόρφωση.

Όλοι την Τρίτη 26 Απρίλη στη συγκέντρωση που καλούν τα συνδικάτα και οι Ομοσπονδίες που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ στις 7μ.μ. στο Σύνταγμα (Προσυγκέντρωση 6:15 μ.μ. πλατεία Κάνιγγος)

Δίνουμε μαχητικό παρών στην απεργία και στις απεργιακές πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα στις 8 Μάη.

Προετοιμάζουμε τη 48ωρη Απεργία ενάντια στα μέτρα της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό, Φορολογικό και το συνολικό αντιλαϊκό πακέτο.
   Αθήνα, 22-4-2016