Παρασκευή 8 Απριλίου 2016

ΠΑΜΕ Εκπ/κών: Για την απεργία στις 7 Απρίλη και της στάση της πλειοψηφίας της Δ.Ο.Ε

Δελτίο τύπου
Για την απεργία στις 7 Απρίλη και της στάση της πλειοψηφίας της Δ.Ο.Ε.


Χαιρετίζουμε  τους συναδέλφους που πήραν μέρος στην Πανδημοσιοϋπαλληλική Απεργία της 7ης Απριλίου καθώς και όσους έλαβαν μέρος στα μαζικά συλλαλητήρια του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος σε αρκετές πόλεις.
Η απεργία και τα συλλαλητήρια αποτέλεσαν ένα βήμα αναμέτρησης με την κυβερνητική πολιτική και ταυτόχρονα μια προσπάθεια κλιμάκωσης της πάλης και προετοιμασίας της επερχόμενης 48ωρης Απεργίας.
Τα σωματεία και οι επιτροπές αγώνα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών έκαναν ότι μπορούσαν για την προετοιμασία και την επιτυχία της απεργίας. Έδωσαν τη μάχη της συζήτησης, της οργάνωσης και της ενημέρωσης κόντρα σε κάθε δυσκολία. Έφτασαν σε εκατοντάδες σχολεία, συμμετείχαν καθημερινά σε δεκάδες τοπικές και κεντρικές κινητοποιήσεις (παραστάσεις σε εφορίες, διευθύνσεις, κατάληψη Υπ. Οικονομικών, συλλαλητήρια 31/3 σε όλες τις πόλεις, συλλαλητήριο 1/4 στα Προπύλαια).
Ωστόσο οι συνδικαλιστικές ηγεσίες των δυνάμεων του παλιού και νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού δεν στήριξαν την απεργία. Και για να λέμε τα πράγματα με τ΄ όνομά τους, την απεργία με διάφορους τρόπους την υπονόμευσαν. Και μόνο το γεγονός ότι η ΔΟΕ, η μεγαλύτερη Ομοσπονδία του Δημοσίου, στην οποία πλειοψηφική ηγεσία είναι η ΔΑΚΕ και η ΔΗΣΥ/ΠΑΣΚΕ δεν έβγαλε ούτε ένα κάλεσμα για να απεργήσουν τα μέλη της, αυτό τα λέει όλα.
Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση του Νομαρχιακού Τμήματος Ροδόπης της ΑΔΕΔΥ(πρόεδρος ΜΕΤΑ και υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ) όπου με ένα υποτιθέμενο εσωτερικό σημείωμα που έστειλε στην Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ και σε όλα τα Νομαρχιακά Τμήματα της χώρας, 6 μέρες πριν την Απεργία, ζητούσε την ακύρωσής της. Και ειλικρινά αναρωτιόμαστε, μια τέτοια πράξη βοηθούσε στην οργάνωση της απεργίας ή στην οργανωμένη απεργοσπασία; Τέτοιες περιπτώσεις σε όλο το Δημόσιο Τομέα είναι δεκάδες.
Αξιοσημείωτη είναι και η στάση που κράτησε η ηγεσία των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ σ΄αυτή την απεργία. Δεν τη δούλεψαν την απεργία δεν έκαναν τίποτα για την επιτυχία της και αυτό γιατί όπως οι ίδιοι κατ΄ επανάληψη έχουν τοποθετηθεί στο Δ.Σ. της ΔΟΕ «οι 24 απεργίες είναι τουφεκιές στο γάμο του καραγκιόζη , προτείνουμε και στηρίζουμε μόνο 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες σε Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα». Έτσι όμως η υπόθεση του αγώνα δεν μπορεί να πάει μπροστά. Βέβαια τα πάντα εξηγούνται. Η ηγεσία των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ όλο το προηγούμενο διάστημα έγινε σκαλοπάτι για την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, στήριξε τις κόκκινες γραμμές της κυβερνητικής διαπραγμάτευσης, καλλιέργησε αυταπάτες και απογοήτευση. Σήμερα για να καλύψουν τις ευθύνες τους, σηκώνουν και πάλι κουρνιαχτό για  απεργίες διαρκείας και άλλα τέτοια. Τώρα πλέον ένα τμήμα των συναδέλφων που όντως έχει αγωνιστικές ριζοσπαστικές διαθέσεις, πιο εύκολα μπορεί γι΄ αυτή τη συνδικαλιστική ηγεσία, να βγάλει συμπεράσματα, πιο εύκολα μπορεί να κατανοήσει τον τυχοδιωκτικό της ρόλο.
Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλους τους συναδέλφους να μπουν αποφασιστικά στον αγώνα και να αντιπαλέψουν τα μέτρα της λαϊκής σφαγής.
Όλοι και όλες στη μάχη για την προετοιμασία και την επιτυχία της 48ωρης Απεργιακής αναμέτρησης ένα και όταν η κυβέρνηση φέρει τον αντιασφαλιστικό νόμο λαιμητόμο στη Βουλή.
Καλούμε σε ετοιμότητα όλους τους εργαζόμενους:
Και αν ακόμα η κυβέρνηση τολμήσει να φέρει τα μέτρα στη Βουλή μέσα στις γιορτές του Πάσχα την ίδια μέρα να πάρει απάντηση, την ίδια μέρα όλοι στους δρόμους, όλοι στον αγώνα!!
Όλοι και όλες στη μάχη για την επιτυχία της 48ωρης απεργίας

Αθήνα, 8 Απρίλη 2016