Παρασκευή 13 Μαΐου 2016

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ - ΓΟΝΕΙΣ: Συγκέντρωση στο υπουργείο Παιδείας ενάντια στα μέτρα για δημοτικά και νηπιαγωγεία

Σε συγκέντρωση στο υπουργείο Παιδείας έχουν προχωρήσει από τη 1 μ.μ., εκπαιδευτικοί και γονείς, αντιδρώντας στις αποφάσεις της κυβέρνησης για τις αλλαγές στα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία από το Σεπτέμβρη.
Η κινητοποίηση γίνεται στο πλαίσιο τρίωρων στάσεων εργασίας που έχουν αποφασίσει η ΔΟΕ και η ΟΛΜΕ, καθώς και πρωτοβάθμια σωματεία εκπαιδευτικών.
Στη συγκέντρωση συμμετέχουν πολλοί δάσκαλοι αλλά και αναπληρωτές μετά το κάλεσμα της Πανελλαδικής Γραμματείας Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ καθώς και γονείς μετά από ανάλογο κάλεσμα της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ). 
Όπως επισημαίνουν, οι αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση θα σημάνουν δραστική μείωση των εκπαιδευτικών στα σχολεία, αφού θα προσληφθούν πολύ λιγότεροι αναπληρωτές. 

Αίτημα αιχμής απέναντι στην κατάσταση που θα διαμορφώσει η κυβέρνηση για τα σχολεία από Σεπτέμβρη είναι η απαίτηση για μαζικούς μόνιμους διορισμούς και κάλυψη όλων των κενών στα σχολεία. Οι εκπαιδευτικοί διεκδικούν να παρθεί πίσω άμεσα η Υπουργική Απόφαση για τα ολοήμερα και να καταργηθούν οι ρυθμίσεις για τα Τμήματα Ένταξης και τα νηπιαγωγεία.
Αντιπροσωπεία των εκπαιδευτικών, μεταξύ των οποίων και εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ, συναντάται αυτή την ώρα με τον υπουργό Παιδείας. Ωστόσο τα στελέχη του ΠΑΜΕ έχουν δηλώσει ότι θα αποχωρήσουν αν ο Ν. Φίλης δεν δεχτεί την παρουσία στη συνάντηση και των εκπροσώπων του γονεϊκού κινήματος (ΑΣΓΜΕ, Ομ. Γονέων).