Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018

Α.Σ.Εεκπ/κών Κέρκυρας:Η ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΚΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ



Η ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΚΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ
Ο Υπουργός Παιδείας πριν ακόμη χτυπήσει το πρώτο κουδούνι στα σχολεία όλης της χώρας έσπευσε να δηλώσει ότι: «η κανονικότητα στην δημόσια εκπαίδευση είναι γεγονός που δεν επιδέχεται αμφισβήτηση». Η λέξη «κανονικότητα» βέβαια δεινοπαθεί στα χείλη κυβερνητικών και υπηρεσιακών παραγόντων και στην Κέρκυρα που προσπαθούν να πείσουν ότι τα μνημόνια τελείωσαν… και ότι όλα πάνε καλά…

Αν και η «κανονικότητα» της κυβέρνησης μπορεί να αμφισβητηθεί από την πραγματικότητα, αυτό που δεν επιδέχεται καμίας αμφισβήτησης είναι η κανονικότητα των κενών στα σχολεία, της αδιοριστίας, των ελλείψεων σε υλικοτεχνική υποδομή.
          Στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση της Κέρκυρας μετά και τη Β’ Φάση των διορισμών των αναπληρωτών τα κενά στα σχολεία είναι πολλά. Λείπουν ακόμη 40 εκπαιδευτικοί της Γενικής Παιδείας και τουλάχιστον 22 εκπαιδευτικοί Ειδικής Αγωγής.
Αυτά τα 62 κενά που υπάρχουν ακόμη, ας μην ξεχνάμε ότι «επιτεύχθηκαν» μετά από φιλότιμες προσπάθειες του Υπουργείου και των υπηρεσιών του που στοιβάζουν τους μαθητές σε τμήματα των 27 έως και 28 μαθητών, αφού όπως χαρακτηριστικά δήλωσε εκπρόσωπος του Υπουργείου στην παράσταση διαμαρτυρίας ΟΛΜΕ-ΕΛΜΕ την Τετάρτη 12/9 "το 28αρι τμήμα δεν σπάει"!!! Περικοπή μαθημάτων, ολιγομελών τμημάτων, ηλεκτρονικές εγγραφές κλπ συνθέτουν την εργαλειοθήκη του Υπουργείου στην προσπάθεια του να εξοικονομήσει προσωπικό, να γλυτώσει χρήματα ώστε να τα κατευθύνει στη «δίκαιη ανάπτυξή» του ΣΥΡΙΖΑ ή στην «ανάπτυξη που δεν αφήνει κανένα πίσω» της ΝΔ. Τα εργαλεία αυτά που θεσμοθετεί η τωρινή κυβέρνηση ήρθαν για να μείνουν και να αξιοποιηθούν από όλους όσους εξυπηρετούν την καπιταλιστική ανάπτυξη.
Αυτή την «κανονικότητα», τους την επιστρέφουμε. Εμείς απαιτούμε εδώ και τώρα:
o    Κάλυψη όλων των κενών άμεσα
o    Μαζικούς και μόνιμους διορισμούς, στη βάση των πραγματικών αναγκών των σχολείων
o    Έως 20 μαθητές στην τάξη, 15 στις κατευθύνσεις, 10 στα εργαστηριακά μαθήματα.

Παλεύουμεγια το σχολείο των δικών μας αναγκών!
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 2 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ