Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018

Α.Σ.Ε. Κέρκυρας:ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΔΣ ΤΟΥ ΣΕΠΕ ΚΑΙ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ



ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Συνάδελφοι  συναδέλφισσες,

Την Παρασκευή 28/9 πραγματοποιούνται σε όλη την Ελλάδα κινητοποιήσεις και διαμαρτυρίες με αίτημα αιχμής τους μόνιμους διορισμούς. Οι δράσεις αυτές οργανώνονται σε συνέχεια των περσινών από δεκάδες Συλλόγους και ΕΛΜΕ παρά την άρνηση των Εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών (ΔΟΕ – ΟΛΜΕ) να συμμετάσχουν. Είναι μία κίνηση που οργανώνεται «από τα κάτω» την ώρα που ο κυβερνητικός συνδικαλισμός και οι σύμμαχοί τους βάζουν εμπόδια στη δράση των συναδέλφων για μία ακόμη φορά σιγοντάροντας την πολιτική της κυβέρνησης και προσπαθώντας να απογοητεύσουν τους εκπαιδευτικούς. Η προσπάθειά τους αυτή βρήκε έκφραση και στην Κέρκυρα.
Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών έγκαιρα είχε προτείνει στο ΔΣ του Συλλόγου την συμμετοχή του ΣΕΠΕ στις παραπάνω δράσεις. Την Τετάρτη 19/9 το ΔΣ του Συλλόγου μας,μετά τη συνάντηση με τους διευθυντές των σχολείων για το κτιριακό πρόβλημα,συνεδρίασε και ένα από τα θέματα που προτείναμε ήταν η πανελλαδική ημέρα δράσης καιη κινητοποίηση στην ΠΔΕ την Παρασκευή 28/9.

Σε εκείνο το ΔΣ εν τέλει συζητήθηκε μόνο το θέμα των αιρετών σχετικά με ένα ψεύτικο προφίλ από το οποίο κάποιος τους διέβαλλε (πράγμα το οποίο καταγγείλαμε και σαν παράταξη) και τα 3 θέματα που είχαμε προτείνει λόγω του περασμένου της ώρας αναβλήθηκαν. Ζητήσαμε άμεσα σύγκληση νέου ΔΣ για να μπορέσει να προετοιμαστεί η κινητοποίηση με τους καλύτερους δυνατούς όρους. Τελικά, πραγματοποιήθηκε νέο ΔΣ τη Δευτέρα 24/9 όπου και αποφασίστηκε ΟΜΟΦΩΝΑ η διοργάνωσή της. Όμως, από τη Δευτέρα έως και την Τετάρτη (δηλαδή δύο μέρες πριν την κινητοποίηση) δεν στάλθηκε καμία ανακοίνωση στα σχολεία. Μετά από τις αλλεπάλληλες ερωτήσεις μας προς τον Πρόεδρο και τον Γραμματέα πήραμε τελικά την απάντηση από το Γραμματέα του συλλόγου Π. Ποζίδη εκλεγμένο με τη ΔΗΣΥ ότι θα φτιάξει κάτι μικρό (!!!) να πάει στα σχολεία την ώρα που η ανακοίνωση που είχαμε καταθέσει από τη Δευτέρα είχε υπερψηφιστεί από τα 5 μέλη του ΔΣ. Το μικρό αυτό απαράδεκτο κείμενο ενημέρωνε για μία συνάντηση που θα γινόταν από το ΔΣ του ΣΕΠΕ με τον Περιφερειακό Δντη και πως όποιος συνάδελφος θα ήθελε θα μπορούσε να πάει… Κάτι δηλαδή που δεν αποφάσισε ποτέ το ΔΣ. Την ίδια ώρα που ο Γραμματέας παριστάνει το θεματοφύλακα των διαδικασιών του σωματείου επιχειρεί εσκεμμένα να διαστρεβλώσει τις αποφάσεις του Συλλόγου μετατρέποντας την κινητοποίηση – διαμαρτυρία σε …συνάντηση. Έτσι αντιλαμβάνεται το κίνημα ο κ. Ποζίδης, συναντήσεις και συνδικαλιστική γραφειοκρατία.
Την Πέμπτη και μετά από νέα πίεση που ασκήσαμε για να βγει έστω και την τελευταία στιγμή ανακοίνωση του Συλλόγου, η απάντηση του κ. Ποζίδη ήταν ότι «κόλλησε το email του Συλλόγου» και δεν μπορούσε να τη στείλει!!! Η λίθινη εποχή επέστρεψε στον ΣΕΠΕ της Κέρκυρας… Η ανακοίνωση δηλαδή δεν μπορούσε να σταλεί από κανένα άλλο email; Ίσως η επιλογή ταχυδρομικών περιστεριών ή σημάτων καπνού θα μπορούσε να δώσει μία λύση.Καταγγέλλουμε τη λογική του γραμματέα να αντιμετωπίζει σαν τσιφλίκι του το σύλλογο και να κωλυσιεργεί όταν πρόκειται για αποφάσεις που «δεν του αρέσουν». Στην πράξη αποδεικνύεται ότι όσο και αν «κλαίγονται» κάποιοι για τα προβλήματα των αναπληρωτών στην ουσία βάζουν εμπόδια στην οργάνωση του αγώνα τους και με αστείες μάλιστα δικαιολογίες. Με τον τρόπο αυτό ρίχνουν νερό στο μύλο της κυβέρνησης και του Υπουργείου που επιθυμούν κανείς να μην διεκδικεί αυτό που του αξίζει.
Σοβαρή είναι και η ευθύνη του Προέδρου του ΣΕΠΕ που επιτρέπει να συντηρείται αυτή η κατάσταση στο Σύλλογο.
Παρά όλα τα εμπόδια και τις τρικλοποδιές καλούμε τους συναδέλφους να απαιτήσουν
Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με δικαιώματα και αξιοπρέπεια!
Εδώ και τώρα μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων – αναπληρωτών εκπαιδευτικών! Καμία απόλυση συμβασιούχου!
Εδώ και τώρα 25.000 μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών για να καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες των σχολείων!
Συνεχίζουμε, κρατάμε την πείρα των αγώνων μας, που άνοιξαν τον δρόμο να ακουστεί η φωνή μας, να μπούνε στην ημερήσια διάταξη οι διεκδικήσεις μας! Τίποτα δεν κερδίσαμε τόσα χρόνια με την αναμονή και τις κατηγοριοποιήσεις!

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28/09 ΣΤΙΣ 14.00 μ.μ.