Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021

Δελτίο Τύπου για τη σημερινή Ολομέλεια Προέδρων των ΣΥΛΛΟΓΩΝ της ΔΟΕ

 Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες της Ολομέλειας Προέδρων των ΣΥΛΛΟΓΩΝ της ΔΟΕ, που έγινε σήμερα στην Αθήνα.

Στην Ολομέλεια συμμετείχαν οι πρόεδροι από 111 Συλλόγους Εκπαιδευτικών σε σύνολο 133 και οι περισσότεροι από αυτούς μετέφεραν αποφάσεις είτε αποφάσεις ΔΣ είτε σκέψεις προτάσεις εκπαιδευτικών μελών των σωματείων τους και όχι αποφάσεις Γενικών Συνελεύσεων των Συλλόγων τους, γι’ αυτό η Ολομέλεια δεν είχε καταστατική απαρτία για να πάρει αποφάσεις.

Με βάση αυτό το δεδομένο, στην έναρξη των διαδικασιών οι εκλεγμένοι της ΑΣΕ στο ΔΣ της ΔΟΕ ζήτησαν να δεσμευτεί το Δ.Σ. της ΔΟΕ ότι θα συνεδριάσει στο τέλος της Ολομέλειας και θα πάρει απόφαση για επαναπροκήρυξη της Απεργίας Αποχής. Η πρόταση αυτή βρήκε πλατιά απήχηση στο σώμα, στηρίχτηκε από πολλούς προέδρους.

Στην Ολομέλεια μίλησαν δεκάδες πρόεδροι, αναπτύχθηκε ένας πλούσιος προβληματισμός, μεταφέρθηκε η δύσκολη κατάσταση που βιώνουν οι εκπαιδευτικοί στα σχολεία, η συσσωρευμένη αγανάκτησή τους, η βούλησή τους να δυναμώσει ο αγώνας και η αντιπαράθεση με την αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική, που σε αυτή τη φάση εκφράζεται τόσο με την επαναπροκήρυξη της απεργίας αποχής όσο και με οργάνωση της πάλης για όλα τα μεγάλα προβλήματα της εκπαίδευσης (κενά, υποχρηματοδότηση, υποδομές, τεράστιος φόρτος εργασίας…).

Οι ομιλίες των προέδρων ολοκληρώθηκαν αργά το απόγευμα. Στο τέλος της διαδικασίας και με ευθύνη της πλειοψηφίας δε συνεδρίασε το ΔΣ της ΔΟΕ αλλά δηλώθηκε ότι θα γίνει άμεσα ίσως και αύριο η συνεδρίαση αυτή. Καμία αναβολή δε δικαιολογείται, η εντολή των συναδέλφων από τη συντριπτική πλειοψηφία των Συλλόγων ήταν ξεκάθαρη: επαναπροκήρυξη της απεργίας αποχής τώρα.

Παραθέτουμε τους συνδέσμους με ορισμένες ομιλίες εκλεγμένων με το ψηφοδέλτιο της ΑΣΕ στο ΔΣ της ΔΟΕ καθώς και προέδρων.

·         Σπύρος Μαρίνης, μέλος του Δ.Σ. της ΔΟΕ

https://youtu.be/bqWb3UoXWuc

·         Αχιλλέας Ζορμπάς, μέλος του Δ.Σ. της ΔΟΕ

https://youtu.be/dL6L_jmEtxM

·         Τοποθέτηση Θεοδώρας Δριμάλα, προέδρου ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ

https://youtu.be/tDNQ9cGyzCg

·         Τοποθέτηση Σοφίας Κουμπή, προέδρου Περιστερίου "Ε. Αλεξίου"

https://youtu.be/2QJ7rhM7AKY

·         Τοποθέτηση Δημήτρη Χριστοφίδη, προέδρου Θεσπρωτίας

https://youtu.be/SlhtuzkCyRA

Αθήνα, 23 Οκτωβρίου 2021