Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2021

ΕΚΤΑΚΤΟ! ΚΟΒΟΥΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΤΜΗΜΑΤΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗ Β' ΒΑΘΜΙΑΣ

Το Υπουργείο Παιδείας με επείγον μήνυμά του προς τα σχολεία της Β Βάθμιας εκπαίδευσης ζητά από τα σχολεία να επικαιροποιήσουν το myschool γιατί τα νούμερα.... δεν τους βγαίνουν.Εξαιτίας των χιλιάδων κενών σε όλη την Ελλάδα προσπαθούν να καλύψουν τα κενά χωρίς να δώσουν ούτε 1 ευρώ παραπάνω στην Εκπαίδευση. Γι' αυτό το λόγο το Υπουργείο - Οκτώβριο μήνα- επαναυπολογίζει τα κενά, βάζοντας μάλιστα 28 μαθητές ανά τμήμα εν μέσω πανδημίας. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να κόβονται  -με μια γρήγορη καταμέτρηση- περίπου 40 τμήματα μόνο στην Κέρκυρα! Χωρίς βέβαια να υπολογίζεται το μέγεθος της τάξης, οι μαθησιακές δυσκολίες, ο COVID και άλλα πολλά που θα έπρεπε να σκεφτεί το Υπουργείο!
 
Θα ακολουθήσει πιο αναλυτική ανακοίνωση της ΕΛΜΕ αλλά καλούμε τους Διευθυντές ή τους χειριστές του Myschool να ενημερώσουν την ΕΛΜΕ για το τι ακριβώς κόβεται από το κάθε σχολείο και τους καλούμε να μην αλλάξουν τίποτα στο myschool και να επιμείνουν στον καταμερισμό που έκαναν στην αρχή της χρονιάς. Ούτως ή άλλως το μήνυμα του Υπουργείου θέλει μόνο την επικαιροποίηση κι όχι αιτιολόγηση.

ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΣΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΗΡΥΞΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ - ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΓΟΝΕΙΣ ΜΕ ΤΗ ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 11 ΟΚΤΩΒΡΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 10:30 ΣΤΑ ΛΥΚΕΙΑ. ΕΚΕΙ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΒΗΜΑΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ!