Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Κέρκυρας:Απαιτούμε από το υπουργείο να αποσύρει το My school.

Σε καταγγελία κατά της κυβέρνησης για την εφαρμογή του συστήματος
 My School προχώρησε η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Κέρκυρας, υποστηρίζοντας ότι φακελώνονται μαθητές και γονείς από το Υπουργείο Παιδείας.


Ολόκληρη η  ανακοίνωση της Ένωσης έχει ως εξής:

Το Υπουργείο Παιδείας έθεσε σε εφαρμογή από τις 14/11/13, την ηλεκτρονική πλατφόρμα <<my school>>. Ένα πρόγραμμα στο οποίο θα συμπληρώνονται σε  καθημερινή βάση πληροφορίες που δεν έχουν να κάνουν με την εκπαιδευτική διαδικασία, αλλά αφορούν τα προσωπικά δεδομένα των μαθητών, των γονέων και των εκπαιδευτικών. Ο φάκελος του κάθε μαθητή θα φτιάχνεται στο νηπιαγωγείο και θα <<εμπλουτίζεται>> ,προς το παρών, έως και το Λύκειο. Το ΔΣ της Ένωσης για την έκδοση της παρούσης έλαβε υπόψη του τα ακόλουθα:


α) Η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων καλεί το Υπ. Παιδείας εντός 15 ημερών να δώσει εξηγήσεις για τα προσωπικά στοιχεία που ζητάει το My school.

β) Το γεγονός ότι η διαχείριση των δεδομένων γίνεται από μια ιδιωτική εταιρία και όχι από το Υπουργείο, με ότι αυτό συνεπάγεται.

γ) Το γεγονός ότι σε κάθε σχολείο θα υπάρχει ένας κωδικός για όλους όσους κάνουν εισαγωγή δεδομένων στο πρόγραμμα και άρα στην περίπτωση λάθους ή σκοπιμότητας ποιος θα είναι υπεύθυνος.

δ) Την αντίθεση  δεκάδων Ενώσεων Γονέων αλλά και της Ανώτατης Συνομοσπονδίας.   

ε) Το γεγονός ότι καμία καταγραφή δεν γίνεται για τα τεράστια προβλήματα της παιδείας όπως το κτηριακό, τα λειτουργικά, τις ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς, την κατάργηση σχολείων και τμημάτων, τα προβλήματα φτώχιας, ανεργίας και υποσιτισμού.   
 
Καλούμε τους Γονείς και Κηδεμόνες να περιφρουρήσουν τα δικαιώματα τους που απορρέουν από το νόμο και να μην επιτρέψουν καμία καταχώρηση ή επεξεργασία δεδομένων  τους. Το ΔΣ της Ένωσης παραθέτει μια υπεύθυνη δήλωση η οποία προέκυψε ως ανάγκη για μια απάντηση από πλευράς των Γονέων την οποία προτείνουμε να συμπληρώσετε και να καταθέσετε στα σχολεία σας. Θα ήταν εξαιρετικά χρήσιμο να την διαδώσετε και σε όσους άλλους Γονείς από άλλα σχολεία δεν έχουν Σύλλογο Γονέων. Καλούμε τους εκπαιδευτικούς να διευκολύνουν τους Γονείς που θα υλοποιήσουν την απόφαση της Ένωσης και των Συλλόγων. 
Τέλος απαιτούμε από το υπουργείο να αποσύρει το My school.