Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

ΠΑΜΕ Κέρκυρας: Δελτίο Τύπου για την σημερινή Συγκέντρωση για τον ΕΝΦΙΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Πραγματοποιήθηκε σήμερα (Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014) συγκέντρωση διαμαρτυρίας του ΠΑΜΕ σχετικά με τον ΕΝΦΙΑ. Η συγκέντρωση έγινε έξω από τη Α’ ΔΟΥ Κέρκυρας και σε αυτήν παραβρέθηκαν εργαζόμενοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες, νέοι. Η δράση αυτή εντάσσεται στα πλαίσια του 2μηνου προγραμματισμού δράσης της Γραμματείας Κέρκυρας του ΠΑΜΕ ενόψει του πανελλαδικού συλλαλητηρίου την 1η Νοέμβρη στις 12 το μεσημέρι στο Σύνταγμα.

Ο ΕΝΦΙΑ αποτελεί τη μονιμοποίηση των χαρατσιών της ΔΕΗ που προσπαθούσαν να μας πείσουν ότι είχαν προσωρινό χαρακτήρα. Είναι ένα μέτρο το οποίο βαραίνει ακόμη περισσότερο τις λαϊκές οικογένειες και πρέπει να καταργηθεί.
 
Τις μέρες αυτές, γίνεται μεγάλη συζήτηση για τις μειώσεις στον ΕΝΦΙΑ και την αύξηση του αριθμού των δόσεων, η οποία είναι εντελώς αποπροσανατολιστική. Παρά τις όποιες αλλαγές, ο ΕΝΦΙΑ επί της ουσίας παρέμεινε άθικτος. Η μεγαλύτερη αδικία στον ΕΝΦΙΑ είναι ότι ο λαός πληρώνει ενοίκιο στο σπίτι που απέκτησε με κόπους και θυσίες, στο κτήμα που καλλιεργεί για να ζήσει.

Είναι απόλυτα ρεαλιστικό το πλαίσιο αιτημάτων του ΠΑΜΕ σχετικά με τον ΕΝΦΙΑ που απαιτεί:
·Την πλήρη απαλλαγή της πρώτης, αλλά και δευτερεύουσας κατοικίας, που καλύπτουν τις στεγαστικές ανάγκες και τις ανάγκες αναψυχής της λαϊκής οικογένειας. Οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα έχουν πληρώσει ακριβά και φορολογηθεί ήδη βαριά για ένα έχουν ένα σπίτι ή και ένα εξοχικό.
·Να μην φορολογηθεί η αγροτική γη.
·Να φορολογηθεί η μεγάλη ακίνητη περιουσία. Τα κέρδη και τα συσσωρευμένα κεφάλαια της πλουτοκρατίας.
·Να καταργηθούν οι άμεσοι και έμμεσοι φόροι που πνίγουν το λαό.
·Να μη γίνει καμιά κατάσχεση και πλειστηριασμός. Καμιά διακοπή ρεύματος, νερού, σταθερού τηλεφώνου.
·Διαγραφή και πάγωμα χρεών για ανέργους, φτωχούς μισθωτούς, αγρότες και αυτοαπασχολούμενους.  

Επόμενο αγωνιστικό ραντεβού, η  κινητοποίηση του ΠΑΜΕ την Παρασκευή 3 Οκτώβρη στις 7 το απόγευμα με Παγκερκυραϊκό Συλλαλητήριο στην πλατεία ΣΑΡΟΚΟ.

23 Σεπτέμβρη 2014

Η Γραμματεία Κέρκυρας του ΠΑΜΕ