Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014

Κλείνουν νηπιαγωγεία στην Ανατολική Αττική

Την αντίθεσή τους στο κλείσιμο νηπιαγωγείων στην Ανατολική αττική εκφράζουν ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων νηπιαγωγείου Πολυδενδρίου και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ανατ. Αττικής «Ο Σωκράτης».
Σε ανακοίνωσή του ο σύλλογος εκπαιδευτικών αναφέρει: «Είναι φανερό ότι το ΠΥΣΠΕ Αν. Αττικής υλοποιώντας τις εντολές της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ ,προκειμένου να καλύψει τα κενά που έχουν προκύψει από τους μηδενικούς διορισμούς, προχωρά σε συγχώνευση και κλείσιμο τμημάτων και Νηπιαγωγείων, πετώντας τα προνήπια έξω από το δημόσιο σχολείο.
Οδηγούν τους εργαζόμενους γονείς κυριολεκτικά τη τελευταία στιγμή σε αδιέξοδο, αφού δεν ξέρουν πού να αφήσουν τα παιδιά τους σε μια εποχή που η λύση του Ιδιωτικού Σχολείου είναι ανέφικτη.
Στο νηπιαγωγείο του Πολυδενδρίου κλείνουν το κλασικό τμήμα στο οποίο φοιτούν και νήπια με μαθησιακές δυσκολίες με βεβαίωση από το ΚΕΔΔΥ. Επομένως για έναν επιπλέον λόγο κρίνεται απαραίτητη η λειτουργία του.
Καλούμε τους συναδέλφους και τους συλλόγους γονέων να είναι σε επαγρύπνηση για να μην περάσουν αυτές οι αντιεκπαιδευτικές και αντιλαϊκές πολιτικές.
΄Οπου υπάρχει αντίσταση και αγώνας, οι αποφάσεις τους δεν περνούν. Το 4οΝηπιαγωγείο Αγ. Στέφανου, μολονότι την περσινή χρονιά ήταν σε αναστολή, θα λειτουργήσει φέτος σαν κλασικό. Επίσης μετά από αίτημα των γονέων το 2ο Νηπιαγωγείο που βρίσκεται στον ίδιο χώρο με το 4ο λειτουργήσει ως ολοήμερο όπως προφορικά η Δ/νση Εκπαίδευσης δεσμεύτηκε.
Πρέπει τώρα να ανατρέψουμε αυτές τις πολιτικές και αυτούς που τις αποφασίζουν.
ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΤΩΡΑ - ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΕΝΩΝ»
                                     Για το Διοικητικό Συμβούλιο

 Σε ανακοίνωσή του ο σύλλογος γονέων αναφέρει:   
 "Αίτημα Λειτουργίας κλασικού τμήματος στο Νηπιαγωγείο Πολυδενδρίου"
Σήμερα, Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014 ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Νηπιαγωγείου Πολυδενδρίου σας υποβάλλει αίτημα για τη λειτουργία  κλασικού τμήματος στο Νηπιαγωγείο μας.
Η διακοπή της λειτουργίας του τμήματος αυτού γίνεται παράνομα, καθώς ο αριθμός των νηπίων είναι ο επιτρεπτός και επιπλέον στο σχολείο μας φοιτούν νήπια με βεβαίωση από τα ΚΕΔΔΥ πράγμα που καθιστά απαραίτητη τη λειτουργία και κλασικού τμήματος.
Ζητούμε λοιπόν την άμεση λειτουργία του κλασικού τμήματος του Νηπιαγωγείου μας, λαμβάνοντας υπόψη την ανάγκη των γονέων για φοίτηση των παιδιών τους καθώς και την αγανάκτησή τους.
Η Προσχολική Αγωγή είναι συνταγματικό δικαίωμα των παιδιών και Υποχρέωση της Πολιτείας.
               Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Νηπιαγωγείου Πολυδενδρίου
1) Μαντά Βαρβάρα
2) Πέτρου Ελευθερία
3) Μαντζαρίδου Χριστοφίλη
4) Ντάση Σοφία
5) Θεοφίλη Ανδριάνα
6) Τοτόμη Βαρβάρα
7) Τουρκαντώνη Έλλη