Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Διανυκτερεύοντα... λογιστήρια ετοιμάζουν οι Λογιστές Κέρκυρας

Με μία... σαρκαστική διάθεση απέναντι στο απίστευτο κάλεσμα των πολιτών να χρησιμοποιούν τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του TAXIS μετά τις 10 (!) το βράδυ, απαντούν οι λογιστές της Κέρκυρας.

Προαναγγέλλουν τη δημιουργία του θεσμού του... διανυκτερεύοντος λογιστή, στα πρότυπα των φαρμακείων και των βενζινάδικων, θέλοντας με τον τρόπο αυτό να καταδείξουν το παράλογο των εγκυκλίων και ενεργειών του Υπουργείου Οικονομικών, καθώς η συντριπτική πλειονότητα των πράξεων στο σύστημα TAXIS εκτελείται από τους επαγγελματίες λογιστές!
Η αντίδραση του Συλλόγου Επαγγελματιών Λογιστών Κέρκυρας έρχεται μετά το κάλεσμα της κυβέρνησης προς τους φορολογούμενους για την χρήση του TAXIS στις ώρες μη αιχμής και κατά προτίμηση μετά τις 22:00, επειδή λόγω φόρτου (!!!) η ηλεκτρονική υπηρεσία δεν «αντέχει» και καταρρέει!

Μπορούν να υπακούσουν στο ΥΠΟΙΚ μόνο με... διανυκτερεύοντα λογιστικά γραφεία!


Έτσι, ο ΣΕΛΚΕ αποφάσισε (προφανώς με μία υπερβολή επιχειρεί να δείξει το γελοίον της «προτροπής» της ΓΓΠΣ), αφού η συντριπτική πλειονότητα των εκκαθαριστικών εκδίδεται απ’ τα λογιστικά γραφεία, να καθορίσει  διανυκτερεύοντα Λογιστικά Γραφεία σ’ ολόκληρο το νησί!
«Για την επιτυχία του ανωτέρου μέτρου θα έλθει σ’ επαφή με το Φαρμακευτικό Σύλλογο Κέρκυρας καθώς και με το Σύλλογο Νοσοκομειακών Γιατρών που έχουν εμπειρία από εφημερίες , αλλά και με την ευκαιρία ν’ αρχίσει και μια καλύτερη συνεργασία για την αντιμετώπιση τυχόν εγκεφαλικών κλπ παθήσεων των φορολογούμενων απ΄ την ανακοίνωση του ύψους των φόρων», τονίζεται με χιούμορ και σαρκασμό στην ανακοίνωση, στην οποία μάλιστα προαναγγέλλεται... συνάντηση με τη διοίκηση του ΕΚΑΒ «ώστε να βρεθεί τρόπος  online σύνδεσης (free wifi  κλπ) του μοναδικού ασθενοφόρου που εφημερεύει  στο νησί με τα διανυκτερεύοντα λογιστικά γραφεία»!

«Καρφιά» κατά Δημοτικής Αρχής και Εμπορικού Συλλόγου!

Επίσης, σε μία σαφή αιχμή προς τη νέα δημοτική αρχή του Δήμου Κέρκυρας (η οποία λόγω έλλειψης προσωπικού αποφάσισε να καλέσει την Κυριακή εθελοντές να καθαρίσουν το άλσος της Γαρίτσας) ανακοινώνεται ότι θα ζητηθεί... «συνεργασία  με την Υπηρεσία καθαριότητας  του Δήμου Κέρκυρας  και των επαγγελματιών της  πόλης της Κέρκυρας  στη βάση του εθελοντισμού για την άμεση διακομιδή όσων δεν προλαβαίνει το ΕΚΑΒ , ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα με τον τουρισμό»!
Ανάλογα «καρφιά» εκτοξεύονται και κατά του Εμπορικού Συλλόγου Κέρκυρας με τη ν ανακοίνωση... διοργάνωσης «Λευκής Νύκτας  Λογιστικών Γραφείων  σε εβδομαδιαία βάση και ιδιαίτερα τις παραμονές  λήξης φορολογικών υποχρεώσεων».
Η κατάληξη της ανακοίνωσης, ουδώλος σαρκαστική είναι, μάλλον γεμάτη οργή: «Αιδώς αργείοι»!