Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΟΕ - ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ:Καμία κυβερνητική δέσμευση για την επίλυση των οξυμένων προβλημάτων της Εκπαίδευσης

Καμία συγκεκριμένη δέσμευση για ικανοποίηση των αναγκών της Εκπαίδευσης δεν πήρε η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας κατά τη σημερινή συνάντηση που είχε με το ΔΣ της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ).
Όπως επισήμαναν οι εκπρόσωποι της ΔΟΕ, το υπουργείο υποστήριξε ότι θα υπάρξει αναστολή της αξιολόγησης, ωστόσο δεν τοποθετήθηκε πάνω στην προωθούμενη σύνδεση μισθού - αξιολόγησης για τους δημόσιους υπαλλήλους. Πάντως, όπως είχε προκύψει και από τη συνάντηση του υπουργείου με την ΟΛΜΕ την περασμένη εβδομάδα, γίνεται σαφές ότι αξιολόγηση θα υπάρξει.
Σε ό,τι αφορά τους μισθούς, αλλά και την ανάγκη νέων διορισμών δεν δόθηκαν θετικές απαντήσεις, ενώ για την Ειδική Αγωγή επαναλήφθηκε ότι θα εφαρμοστεί το μοντέλο της συμπερίληψης των μαθητών ΑμΕΑ στα γενικά σχολεία (πλην κάποιων περιπτώσεων) με στελέχωσή τους, ωστόσο το ερώτημα πώς θα γίνει αυτό χωρίς διορισμούς παρέμεινε αναπάντητο.

Σε ό,τι αφορά την καταβολή των δεδουλευμένων των αναπληρωτών ΕΣΠΑ και ΠΔΕ που δεν πληρώθηκαν το Φλεβάρη, ειπώθηκε από πλευράς υπουργείου ότι οι μισθοί τους θα καταβληθούν όταν προωθηθεί το σχετικό ΦΕΚ και εκταμιευτούν τα χρήματα.
Σε δηλώσεις της μετά το τέλος της συνάντησης, η Θεοδώρα Δριμάλα, εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ στο ΔΣ της ΔΟΕ, σημείωσε:
«Οι απαντήσεις που πήραμε από τον υπουργό ήταν στην ίδια αντιλαϊκή ρότα με βάση τις κατευθύνσεις της ΕΕ και του ΟΟΣΑ, παλιών και νέων μνημονίων, για μια δημόσια εκπαίδευση όπου τα παιδιά θα συνεχίσουν να πεινάνε, όπου τα παιδιά θα παίρνουν φτηνή κατάρτιση για να είναι οι αυριανοί εργαζόμενοι των 300 ευρώ, όπου ο εκπαιδευτικός θα είναι κακοπληρωμένος ή και απλήρωτος, όπως είναι αυτή τη στιγμή οι 14.000 αναπληρωτές εκπαιδευτικοί ΕΣΠΑ, περιφερόμενος με ελαστικές μορφές εργασίας και γονείς που θα βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη.
Δεν δεσμεύτηκε για το παραμικρό, έστω, μέτρο ανακούφισης εκπαιδευτικών, γονιών, μαθητών, ακόμα και λειτουργίας των σχολείων που δεν μπορούν να λειτουργήσουν λόγω άδειων ταμείων.
Άρα μία είναι η λύση, καμία ανοχή, καμία αναμονή, οργάνωση και αγώνας εκπαιδευτικών, γονιών και μαθητών και όλων των εργαζομένων στη γραμμή της ανάκτησης των απωλειών που είχαμε τα τελευταία χρόνια. Θέλουμε πίσω τους μισθούς, τις συντάξεις μας και ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών γιατί πιστεύουμε ότι ζούμε σε εποχή που παράγεται τεράστιος πλούτος και μπορούμε να ζούμε καλύτερα εμείς και τα παιδιά μας. Σε αυτή τη λογική θα κινηθούμε όλο το επόμενο διάστημα».