Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

ΣΕΠΕ Κέρκυρας: Ψηφίσματα της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης

ΨΗΦΙΣΜΑ - ΚΑΛΕΣΜΑ

Με τους αγώνες μας και στη βουλή να καταργήσουμε τα μνημόνια, τα μεσοπρόθεσμα, τις δανειακές συμβάσεις και τους εφαρμοστικούς νόμους.
         Η Γενική Συνέλευση του ΣΕΠΕ Κέρκυρας καλεί τα πολιτικά κόμματα και τους βουλευτές να ψηφίσουν την πρόταση νόμου του ΚΚΕ για κατάργηση των ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ,  ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΩΝ,  ΔΑΝΕΙΑΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ  ΚΑΙ  ΕΦΑΡΜΟΣΤΙΚΩΝ  ΝΟΜΩΝ .
       Οι εκπαιδευτικοί βιώσαμε με δραματικό τρόπο και αντιπαλέψαμε τις επιπτώσεις του αντιλαϊκού νομοθετικού πλέγματος στα σχολεία, στη ζωή των μαθητών, στα μορφωτικά τους δικαιώματα, στη ζωή των εκπαιδευτικών και συνολικά τις επιπτώσεις που άλλαξαν την εκπαίδευση.

Αρνούμαστε να ζήσουμε με ψίχουλα!

Διεκδικούμε, για μας και για όλο τον εργαζόμενο λαό

τη ζωή που μας αξίζει!
      Καλούμε επίσης όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία και τις ομοσπονδίες να προχωρήσουν σε αντίστοιχη πρωτοβουλία.




ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ





Η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας αποτελεί πάγιο αίτημα μεγαλεμπόρων, πολυεθνικών εταιρειών και των μονοπωλίων. Εντάσσεται στις μεταρρυθμίσεις του ΟΟΣΑ για την απελευθέρωση των επαγγελμάτων και της αγοράς, συνδέεται με την οδηγία της ΕΕ  για την εργάσιμη εβδομάδα των 7 ημερών και των 68 ωρών.



Η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας  αποτελεί κομμάτι ενός παζλ  αντιλαϊκών ρυθμίσεων, με στόχο τη μείωση του μισθού εργασίας των εργαζομένων στο εμπόριο και τις υπηρεσίες, την πιο γρήγορη συγκέντρωση και συγκεντροποίηση του μεγάλου κεφαλαίου στο εμπόριο και το ξεκλήρισμα των μικρών αυτοαπασχολούμενων, για την εξασφάλιση του μεγαλύτερου δυνατού κέρδους και μεριδίου της αγοράς.

           Η Γενική Συνέλευση του ΣΕΠΕ Κέρκυρας αποφασίζει να   συμμετέχουμε στην  Απεργιακή  Κινητοποίηση του  Κερκυραϊκού Συνδέσμου Ιδωτικών Υπαλλήλων  την Κυριακή  5 Απριλίου στις 10:00 π.μ , στην Πλατεία Γεωργάκη.







ΚΕΡΚΥΡΑ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015