Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016

Δυνάμεις του ΠΑΜΕ στους Εκπαιδευτικούς των Ιονίων Νήσων: Για τη διαδικασία συνεντεύξεων των υποψήφιων Διευθυντών ΔΕ Ιονίων Νήσων

                                     ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ


Για τη διαδικασία συνεντεύξεων των υποψήφιων Διευθυντών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων


Με την παρουσία όλων των τακτικών μελών του συμβουλίου επιλογής έγιναν οι συνεντεύξεις για την επιλογή των Διευθυντών ΔΕ. Ο αιρετός του ΠΑΜΕ υλοποίησε την πάγια θέση του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος και δεν αξιολόγησε, δεν βαθμολόγησε, βάζοντας παύλα (-).
Στη διαδικασία αυτή απροσχημάτιστα ο Περιφερειακός Διευθυντής Ιονίων Νήσων κ. Γκούσης διατύπωσε ερωτήματα που απορρέουν από την αντιλαϊκή – αντιεκπαιδευτική πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και το ρόλο που το θεσμικό πλαίσιο απαιτεί από τους νέους Διευθυντές.
Είναι ενδεικτικές οι ερωτήσεις του που έβαζαν στο επίκεντρο θέματα όπως: καταργήσεις – συγχωνεύσεις σχολείων, τρόπους μείωσης των κενών με το υπάρχον δυναμικό και χωρίς διορισμούς (!!!), αντιμετώπιση των μαθητικών καταλήψεων. Η κυβέρνηση και τα στελέχη της στην εκπαίδευση παίρνουν θέση μάχης για την κλιμάκωση της επίθεσης, στην οποία η ΠΔΕ Ιονίων Νήσων έχει δώσει δείγματα γραφής κι έχει πρωτοστατήσει. Το νέο μισθολόγιο είναι αποκαλυπτικό για το bonus που θα λάβουν τα στελέχη, αυτοί δηλαδή που καλούνται να υλοποιήσουν τις συγκεκριμένες κατευθύνσεις.
Είναι φανερό ότι το ΠΑΜΕ τους ενοχλεί με τις παρεμβάσεις και τις θέσεις του. Όσο κι αν επιστρατεύουν το ψέμα και τις συκοφαντίες, όσο κι αν βάζουν εμπόδια στην παρουσία μας, θα αποκαλύπτουμε τη δέσμευσή τους απέναντι στη στρατηγική του κεφαλαίου.
Καλούμε τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές να βρεθούν απέναντι στους σχεδιασμούς της ΕΕ - Υπουργείου Παιδείας και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης.


Κέρκυρα, 19 Γενάρη 2016