Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ : Έκαψαν το σχέδιο - λαιμητόμο για το Ασφαλιστικό στο υπουργείο Εργασίας

Τη σκυτάλη των παρεμβάσεων κατά του σχεδίου - λαιμητόμου για το Ασφαλιστικό πήρε σήμερα η   Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ με τη μαζική και μαχητική παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησε στο υπουργείο Εργασίας.
Στις 13.00 εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Πανελλαδικής Γραμματείας Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ, συγκεντρώθηκαν στην Ομόνοια και πορεύτηκαν στο υπουργείο Εργασίας.

Μαχητικό «παρών» και από την Πρωτοβουλία Αναπληρωτών και Ωρομισθίων Εκπαιδευτικών. «Δουλειά για όλους, μόρφωση - Υγεία, την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία», «Τέρμα πια στις αυταπάτες ή με το κεφάλαιο ή με τους εργάτες», είναι κάποια από τα συνθήματα που δονούν την ατμόσφαιρα.
Στην κεφαλή της πορείας ήταν ένα ομοίωμα λαιμητόμου που συμβόλιζε το σχέδιο της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό, που έφερε τις υπογραφές της συγκυβέρνησης, της ΕΕ, του ΔΝΤ, του ΣΕΒ, αλλά και των κομμάτων του ευρωμονόδρομου.
Μόλις η πορεία έφτασε στο υπουργείο, η λαιμητόμος κάηκε, με την ντουντούκα της Πανελλαδικής Γραμματείας Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ να ξεκαθαρίζει ότι «ο αγώνας μπορεί να βάλει φωτιά στα σχέδιά τους».