Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2017

ΠΑΜΕ Κέρκυρας: Κινητοποίηση την Παρασκευή 6 Οκτώβρη, ώρα 10πμ στο ΙΚΑ



Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στους συνταξιούχους 
καλούν σε κινητοποίηση την Παρασκευή 6 Οκτώβρη, ώρα 10πμ στο ΙΚΑ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ  ΟΛΩΝ  ΤΩΝ  ΤΑΜΕΙΩΝ
Οργάνωση-αντεπίθεση με εργατική-λαϊκή συμμαχία

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στους συνταξιούχους, καλούν στην κινητοποίηση που εξήγγειλε το σωματείο συνταξιούχων ΙΚΑ Κέρκυρας, στο πλαίσιο του 10ημερου δράσεων που έχουν προγραμματίσει σε όλη την Ελλάδα οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις             (ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, Δημοσίου, ΟΣΕ, OAEE, ΝΑΤ, ΠΟΣΕ - ΟΑΕΕ, ΠΣΣ Δικηγόρων) με αφορμή την Ημέρα Τρίτης Ηλικίας, Συνταξιούχων και Επιδοματούχων, ενάντια στις αντισυνταξιουχικές - αντιλαϊκές πολιτικές και τα νέα θανατηφόρα μέτρα της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

          Η κυβέρνηση των ΣΥΡΖΑ-ΑΝΕΛ  βάζει σε εφαρμογή  τα νέα αντισυνταξιουχικά μέτρα του 3ου μνημονίου με άμεσες μειώσεις σε κύριες και επικουρικές συντάξεις με την εφαρμογή της προσωπικής διαφοράς,  παραπέρα μείωση μέχρι την κατάργηση τουΕΚΑΣ, κατάργηση των οικογενειακών επιδομάτων.Οι περικοπές αυτές προστίθενται στις θανατηφόρες περικοπές των προηγούμενων χρόνων και υποβαθμίζουν τις συντάξεις μας σε προνοιακά βοηθήματα.
          Ακολουθούν : Ο αυτόματος κόφτης, η φοροληστεία, περικοπή συντάξεων αναπηρίας και χηρείας και  νέα αντιλαϊκά - αντεργατικά -  αντισυνταξιουχικά μέτρα για τα επόμενα χρόνια.

ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ – ΟΡΓΑΝΩΣΗ - ΑΓΩΝΑΣ
ΒΑΖΟΥΜΕ ΦΡΑΓΜΟ ΣΤΙΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΕΣ - ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ
ΔΥΝΑΜΩΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΜΑΣ - ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ - ΤΗΝ ΜΑΖΙΚΗ ΔΡΑΣΗ
ΘΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ
·         Διεκδικούμε  τις συντάξιμες αποδοχές μας.  Την 13η και 14η σύνταξη, άμεση απόδοση συντάξεων, εφάπαξ, μερισμάτων, ΕΚΑΣκαι ότι μας έχει αφαιρεθεί  γιατί  εμείς πληρώναμε τα ταμεία όλη μας τη ζωή. Δεν τα χρωστάμε σε κανέναν δανειστή.
·         Απαιτούμε την κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών – αντιλαϊκών - φορομπηχτικών νόμων. Τις θανατηφόρες διατάξεις περί χηρείας. Επιστροφή των παράνομα παρακρατηθέντων για την υγεία. Ανακεφαλαιοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων.
·         Απορρίπτουμε την φιλολογία περί ανάπτυξης και σταθερότητας ως διέξοδο γιατί αυτά αποτελούν διέξοδο για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων που στον δικό τους βωμό θυσιάζονται οι συντάξεις μας και τα δικαιώματα της εργατικής τάξης και του λαού.
·         Καταγγέλλουμε το απύθμενο θράσος της κυβέρνησης ότι πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι που θα μας κόψει πάνω στις πετσοκομμένες συντάξεις μας ακόμη μόνο 18% με τη «προσωπική διαφορά» και την κατάργηση των οικογενειακών επιδομάτων.
·         Δεν υιοθετούμε και δεν δίνουμε άλλοθι στις  αποπροσανατολιστικές  τακτικέςτης  κυβέρνησης που ετοιμάζεται να μας φάει και το υπόλοιπο καρβέλιετάει λίγα ψίχουλα στο τραπέζι που μας τα είχε ήδη αφαιρέσει (όπως την παρακράτηση για την υγεία), με τη συνδρομή και του κυβερνητικού συνδικαλισμού. Η είδηση δεν είναι τα ψίχουλα αλλά το υπόλοιπο του καρβελιού που ετοιμάζεται να μας πάρει. Απαιτούμε να καταργηθεί κάθε κράτηση για την υγεία και την περίθαλψη στις κύριες και τις επικουρικές συντάξεις.
·         Δίνουμε  μαζί την μάχη. Είμαστε και μένουμε  στον δρόμο του αγώνα, με αποφασιστική, αδιάκοπη, μαζική δράση για να προασπίσουμε την ζωή μας, την ζωή των παιδιών μας, της εργατικής - λαϊκής οικογένειας, μαζί με τους εργαζόμενους, τα παιδιά μας.
·         Καμιά ανοχή στα θανατηφόρα μέτρα της κυβέρνησης. Πόλεμο στην αδιαφορία, τον εφησυχασμό, την απογοήτευση, στη λογική «δεν γίνεται τίποτα όλοι ίδιοι είναι».
·        Δεν απαλλάσσουμε κανέναν. Ευθύνη έχουν τα κόμματα που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο. Τα συνδικάτα του κυβερνητικού συνδικαλισμού που καλλιεργούν αυταπάτες ότι οι συνταξιούχοι θα λύσουν τα προβλήματα τους με δικαστήρια, θησαυρίζοντας μεγαλοδικηγορικά γραφεία και ψαρεύοντας σε θολά νερά.
Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στους συνταξιούχους 
καλούν  τους συνταξιούχους όλων των ταμείων σε συμπόρευση
 και κινητοποίηση την Παρασκευή 6Οκτώβρη, ώρα 10πμ στο ΙΚΑ