Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017

Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπ/κών Κέρκυρας:Η «ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ» ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ......




Η «ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ» ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ......

Καταργήσεις τμημάτων – Ελλείψεις εκπαιδευτικών – Αναπληρωτές μειωμένου ωραρίου – Προσλήψεις ΕΕΠ & ΕΒΠ με το σταγονόμετρο…
Την ώρα που τα προβλήματα στα Σχολεία της Κέρκυρας παραμένουν οξυμένα 1 μήνα μετά την έναρξη του σχολικού έτους, ο Περιφερειακός ΔντηςΕκπ/σης Ιονίων Νήσων με πρόσφατο Δελτίο Τύπου προσπαθεί να ρίξει στάχτη στα μάτια μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών παρουσιάζοντας μία κατάσταση βγαλμένη από ταινία επιστημονικής φαντασίας. Ακολουθεί έτσι τη «γραμμή» του Υπουργείου Παιδείας που έβγαλε παρόμοιο Δελτίο Τύπου λίγες μέρες πριν.
Προσπαθεί να πείσει ότι έκανε ότι περνούσε από το χέρι του για να εγκριθούν τα ολιγομελή τμήματα και για να καλυφτούν τα κενά των εκπαιδευτικών.Η υποκρισία βέβαια του Περιφερειακού Δντη δεν έχει όριο αφού με κάθε τρόπο στηρίζει την κυβερνητική πολιτική ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και είναι ο πολιτικός προϊστάμενος για τα θέματα της εκπαίδευσης στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων διορισμένος από αυτή την κυβέρνηση.

Αυτοί που διαφημίζουν τις έγκαιρες προσλήψεις αναπληρωτών και ότι με αυτό τον τρόπο τα σχολεία λειτουργούσαν κανονικά από το πρώτο κουδούνι, έκαναν προσλήψεις 1500 αναπληρωτών μόλις χθες. Αυτό αποτελεί την πιο τρανή απόδειξη ότι υπήρχαν χιλιάδες κενά ενώ βέβαια υπάρχουν πολλά ακόμη. Σημαντικό είναι επίσης ότι από τους 20 αναπληρωτές που προσλήφθηκαν στην Βθμια της Κέρκυρας οι 16 είναι Μειωμένου Ωραρίου (θα δουλεύουν από 10 έως 15 ώρες την εβδομάδα)!!! Το Υπουργείο μοιράζει με αυτόν τον τρόπο τη φτώχια μεταξύ των συναδέλφων και παρουσιάζει, πλασματικά, μεγάλο αριθμό προσλήψεων. Επίσης, όσον αφορά το Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό (ΕΕΠ) και το Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό (ΕΒΠ) που απαιτείται για να στελεχωθούν τα Ειδικά Σχολεία των Ιονίων Νήσων και εκεί οι προσλήψεις με το σταγονόμετρο. Από τις 47 προσλήψεις που ζητήθηκαν έγιναν μόλις 6!!!
Η κατάσταση αυτή δεν πάει άλλο. Να μην τσιμπήσουμε στον εμπαιγμό Υπουργείο και ΠΔΕ.
Να μη συμβιβαστούμε με τα ψίχουλα που μας πετάνε.
Τώρα είναι η ώρα να μπούμε στη μάχη, να οργανώσουμε τον αγώνα μας. Όλοι μαζί εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές μπορούμε να τους χαλάσουμε τα σχέδια, να δυναμώσουμε τις εστίες αντίστασης και διεκδίκησης.
Διεκδικούμε:
·      Να μην καταργηθεί κανένα τμήμα σε κανένα σχολείο. Κανένας μαθητής στο δρόμο!
·      Να μη περάσουν τα σχέδια της κυβέρνησης για το νέο Λύκειο και τον τρόπο πρόσβασης!
·      Άμεση κάλυψη όλων των κενών σε όλα τα σχολεία με μόνιμους διορισμούς!
·      Να ξεκινήσει ΑΜΕΣΑ η Ενισχυτική Διδασκαλία στα Γυμνάσια και η Πρόσθετη Διδακτική στήριξη στα Λύκεια με όλες τις αναγκαίες προσλήψεις εκπαιδευτικών!
·      Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη των γονιών για τη λειτουργία των σχολείων!

Κέρκυρα 11/10/2017