Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017

Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπ/κών Κέρκυρας:ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΕΠΑΛ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΜΕ ΓΥΜΝΑΣΙΑ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΑ!!!



ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΕΠΑΛ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΜΕ ΓΥΜΝΑΣΙΑ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΑ!!!
Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 26/09 μαζική παράσταση διαμαρτυρίας, μετά από κάλεσμα της ΕΛΜΕ Κέρκυρας, στα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων, με αφορμή την κατάργηση τομέων και ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ του νομού αλλά και όλης της Ελλάδας. Στην παράσταση διαμαρτυρίας παραβρέθηκαν δεκάδες εκπαιδευτικοί, εκπρόσωποι της Ένωσης Γονέων & Κηδεμόνων  Κέρκυρας και μαθητές.
            Άξια αναφοράς είναι η παρουσία αστυνομικών δυνάμεων έξω από την ΠΔΕ κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας κάτι που δείχνει ότι τα αντιλαϊκά και αντιεκπαιδευτικά μέτρα πάνε χέρι - χέρι με την καταστολή και την προσπάθεια τρομοκράτησης από την πλευρά της κυβέρνησης.

            Όσοι βρέθηκαν εκεί διατύπωσαν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την απόφασή τους να μην επιτρέψουν να κλείσει κανένα τμήμα στα ΕΠΑΛ, αλλά και σε κανένα άλλο σχολείο στο νησί μια και την ώρα της συνάντησης που ο κ. Γκούσης υποτίθεται ότι «συμφωνούσε μαζί μας» έστελνε την απόφαση της ΠΔΕ (τη δικιά του απόφαση δηλαδή) στα σχολεία για νέες περικοπές τμημάτων σε Γυμνάσια και Λύκεια
            Ο περιφερειακός Διευθυντής, Κος Γκούσης υπεραμύνθηκε και στα λόγια αλλά και στην πράξη, της πολιτικής περικοπών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, όσον αφορά το κόψιμο ειδικοτήτων και τομέων στο Εσπερινό ΕΠΑΛ, στο ΕΠΑΛ Κ. Κορακιάνας και στο 2ο ΕΠΑΛ.
            Ο Περιφερειακός Δντης χρησιμοποιώντας διαρκώς τη λογική του μικρότερου κακού, έβαζε σε αντιδιαστολή τα μέτρα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με τα μέτρα των προηγούμενων αλλά και των μελλοντικών κυβερνήσεων. Με το μπαμπούλα του χειρότερου επιδιώκει να οδηγήσει σε μείωση των απαιτήσεων σε μία εποχή όπου οι τεχνολογικές και επιστημονικές εξελίξεις μπορούν να βοηθήσουν στην προσφορά μίας ολοκληρωμένης και ολόπλευρης μόρφωσης. Βέβαια όταν η πολιτική επιλογή της κυβέρνησης είναι οι περικοπές και από την Παιδεία για να δοθεί και άλλο χρήμα στους καπιταλιστές και να επιτευχθούν τα ματωμένα πλεονάσματα του προϋπολογισμού μία τέτοια μόρφωση είναι εκτός των σχεδίων.
            Οι αποφάσεις τους στρέφονται ενάντια στα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών αλλά ταυτόχρονα και ενάντια στους εκπαιδευτικούς. Αναγκάζουν τους μαθητές να αλλάξουν σχολικό περιβάλλον, ή τους εξωθούν να αλλάξουν τομέα και ειδικότητα.
            Επίσης, με τις περικοπές τμημάτων δρομολογούν από τη μία, τις απολύσεις χιλιάδων αναπληρωτών συναδέλφων (μη πρόσληψη το  ονομάζει η κυβέρνηση) εξαφανίζοντας τις ανάγκες σε εκπαιδευτικούς και από την άλλη, το τσάκισμα των εργασιακών δικαιωμάτων των μονίμων με τη δημιουργία πλαστών πλεονασμάτων εκπαιδευτικών και τις υποχρεωτικές μετακινήσεις.
            Καλούμε  όλους τους συναδέλφους, τους γονείς, να μπούμε στον αγώνα όλοι μαζί για την εκπαίδευση των παιδιών μας. Οι αξιολογήσεις, τα μνημόνια και οι αντιλαϊκοί νόμοι, η επίθεση στην εκπαίδευση και τα δικαιώματα των εργαζομένων θα οξυνθεί είτε με καπιταλιστική ανάπτυξη, είτε με κρίση. “Δίκαιη ” ανάπτυξη, “κανονικότητα”, “εξορθολογισμός” σημαίνουν τσάκισμα δικαιωμάτων.
Απαιτούμε:
            Καμία κατάργηση τμημάτων σε ΕΠΑΛ, Γυμνάσια και Λύκεια. Γενναία χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό για την πλήρη στελέχωση με μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών και κάλυψη όλων των αναγκών σε υλικοτεχνική υποδομή. Κανένας μαθητής εκτός εκπαιδευτικής διαδικασίας.
Όλοι στον Αγώνα!
            Να µην επιτρέψουμε η μόρφωση των παιδιών μας και τα δικαιώματά μας να μπουν στο µόνιµο κόφτη Κυβέρνησης – Ε.Ε. – ΣΕΒ – ∆ΝΤ.