Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017

Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπ/κών Κέρκυρας:«Τι γυρεύουν οι Συριζαίοι στην επιμόρφωση Ειδικής Αγωγής;»



«Τι γυρεύουν οι Συριζαίοι στην επιμόρφωση Ειδικής Αγωγής;»



Την Τετάρτη 27/09 πραγματοποιήθηκε από το Σύμβουλο Ειδικής Αγωγής μια υποτιθέμενη «επιμόρφωση» στην οποία έλαβαν μέρος όλοι οι εμπλεκόμενοι με την Ειδική Αγωγή (Καθηγητές, Δάσκαλοι, Ειδικό Εκπαιδευτικό και Βοηθητικό Προσωπικό), στη συντριπτική τους πλειονότητα αναπληρωτές.

Αντί όμως για επιμόρφωση, ο Σύμβουλος και πρωτοκλασάτο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ευσταθίου επέλεξε να στήσει ένα 4ωρο όργιο κυβερνητικής προπαγάνδας. Σε αυτήν την «επιμόρφωση» δεν ακούστηκε τίποτα για  τα ουσιαστικά θέματα της Ειδικής Αγωγής, τη διαχείριση περιστατικών  που έχουν να κάνουν με τη σχολική τάξη κτλ παρά μόνο μια ακατάσχετη «νομολογία», και μια μεθοδευμένη ωραιοποίηση της τραγικής κατάστασης στην Ειδική Αγωγή.

Σαν συνεννοημένοι από πριν, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης κ. Γκουσης και ο κ. Ευσταθίου επαναλάμβαναν, ξανά και ξανά, ότι γίνεται κατάχρηση της δυνατότητας δημιουργίας ολιγομελών τμημάτων, ενώ ο βιντεοπροβολέας έδειχνε με υπογραμμισμένα και έντονα γράμματα τον ελάχιστο επιτρεπόμενο αριθμό μαθητών ανά τμήμα. Για τους κύριους του ΣΥΡΙΖΑ το μόνο πρόβλημα της Ειδικής Αγωγής είναι η δημιουργία ολιγομελών τμημάτων!! Δεν έχει περάσει άλλωστε πολύς καιρός που ο ίδιος ο Σύμβουλος αλλά και η Διοίκηση πίεζε διευθυντές και συλλόγους διδασκόντων να «περικόψουν» τις απαιτήσεις του σε εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό προσπαθώντας έτσι να ισοσκελίσουν τις ανάγκες με τις προσλήψεις αναπληρωτών που έγιναν έτσι ώστε να μην εμφανίζονται κενά!!!

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, όσοι από τους επιμορφούμενους προσπάθησαν να επισημάνουν τα πραγματικά προβλήματα της Ειδικής Αγωγής στην Κέρκυρα τους αφαιρέθηκε ο λόγος, από τον κ. Ευσταθίου, με εκφράσεις του τύπου « θα σε μαλώσω» και «αυτά τα λέμε  στο τηλέφωνο δε χρειάζεται να τα λέμε και εδώ».

Η φιέστα όμως δεν τελείωσε εκεί. Όταν ο διευθυντής του Ειδικού Δημοτικού Κέρκυρας, και υποψήφιος με τη συνδικαλιστική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ θέλησε να παρουσιάσει μια ιδανική κατάσταση στην Ειδική Αγωγή, όχι μόνο δε διακόπηκε από το Σύμβουλο αλλά του δόθηκε το βήμα και απεριόριστος χρόνος ομιλίας ώστε να αναπτύξει στο ακροατήριο τις «βολικές» για την Κυβέρνηση θέσεις του μέχρι που υπήρξε έντονη διαμαρτυρία και αντίδραση από τους επιμορφούμενους. 

Κουβέντα για τις ελλείψεις σε προσωπικό, κουβέντα για τις ακατάλληλες κτιριακές εγκαταστάσεις, κουβέντα για την διάταξη που επιτρέπει σε μη καταρτισμένους μόνιμους εκπαιδευτικούς να διδάσκουν σε δομές ΕΑ ώστε να μη προσλαμβάνονται αναπληρωτές, κουβέντα για τα χιλιάδες παιδιά που μένουν εκτός εκπαιδευτικής διαδικασία, καμία κουβέντα για τους γονείς που βάζουν κάθε χρόνο βαθιά το χέρι στην τσέπη λόγω ελλείψεων στην κρατική μέριμνα. 

Συμπερασματικά, όλες οι δομές Ειδικής Αγωγής παρέμειναν κλειστές για την ημέρα της «επιμόρφωσης» και οι συνάδελφοι προορίζονταν να παριστάνουν το βουβό ακροατήριο (πέρα από τους «πρόθυμους») σε μια κυβερνητική φιέστα η οποία καμία σχέση δεν είχε με επιμόρφωση σε ουσιαστικά θέματα της Ειδικής Αγωγής.

Τα εκπαιδευτικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τρέχουν να δηλώσουν τα διαπιστευτήρια τους στην Κυβέρνηση και το Υπουργείο. Προωθούν την προπαγάνδα της «κανονικότητας» και στην Ειδική Αγωγή. Η κατάσταση όμως είναι γνωστή και όσοι βρίσκονται μέσα στη Ειδική Αγωγή τη γνωρίζουν καλά.

Καταγγέλλουμε τις παραπάνω πρακτικές και λογικές του Σχολικού Συμβούλου Ειδικής Αγωγής  και καλούμε Εκπαιδευτικούς, Ειδικό Εκπαιδευτικό & Βοηθητικό Προσωπικό, γονείς μαθητών ΑμΕΑ να απαιτήσουν:

·         Εδώ και τώρα στελέχωση των ειδικών σχολείων με το απαραίτητο προσωπικό.

·         Στέγαση των σχολείων σε σύγχρονα και ασφαλή κτήρια.

·         Ειδική Αγωγή που ν’ ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες.