Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των γονέων ενάντια στις συγχωνεύσεις - καταργήσεις σχολείων

Συνεχίζονται οι πολύμορφες κινητοποιήσεις από γονείς και μαθητές ενάντια στις νέες συγχωνεύσεις - καταργήσεις σχολείων και τις προεκτάσεις τους. 
Η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ) διοργανώνει συγκέντρωση την Τρίτη 27 Μάη στις 2.30 το μεσημέρι στο υπουργείο Παιδείας.
Καλεί τις Ομοσπονδίες, Ενώσεις και Συλλόγους Γονέων, μαζί με όλο το λαό, να οργανώσουν την απάντησή τους στις συγχωνεύσεις - καταργήσεις. Να ενημερώσουν πλατιά για όλες τις εξελίξεις, ξεκαθαρίζοντας ότι επιχειρείται η ένταση των ταξικών φραγμών (διώξιμο παιδιών των ΕΠΑΛ προς τα ΣΕΚ), η δημιουργία επιπλέον πολυδύναμων σχολείων προς τέρψιν των χορηγών και των επιχειρήσεων, το στρίμωγμα των παιδιών σε μεγάλα τμήματα, και παραπέρα υποκατάσταση της γνώσης με δεξιότητες.
Στην κινητοποίηση καλούν επίσης η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Περιστερίου, οι Σύλλογοι Γονέων του 13ου και 33ου Δημοτικού σχολείου Περιστερίου, καθώς και Σύλλογοι Εκπαιδευτικών.  Ακόμα, κάλεσμα συμμετοχής στην κινητοποίηση απευθύνουν και οι Ενώσεις Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Ζωγράφου, 6ης δημοτικής κοινότητας Αθήνας και 7ου δημοτικού διαμερίσματος Αθήνας.