Τρίτη 6 Μαΐου 2014

ΣΕΠΕ Κέρκυρας: Η Στάση μας στις Ομάδες Εργασίας

Συνάδελφοι – σσες διανύουμε τους τελευταίους μήνες της σχολικής χρονιάς. Μιας χρονιάς που καθορίστηκε από την καθολική αντίδραση των εκπαιδευτικών απέναντι στις νεοφιλελεύθερες επιλογές της κυβέρνησης που στοχεύουν στην αποδόμηση του δημόσιου σχολείου και στην κατάργηση των εργασιακών μας δικαιωμάτων καθιστώντας μας όλους μας «όμηρους» στις εκδικητικές επιδιώξεις των τοποτηρητών της μνημονιακής κυβέρνησησης.
Το «αποφασίζω και διατάζω» για την συμμετοχή μας στα εργαλεία απόλυσης, μισθολογικής καθήλωσης και κατηγοριοποίησης των σχολείων μας, που κατ ευφημισμόν αποκαλούν «αξιολόγηση», φανερώνει τον αυταρχικό χαρακτήρα αυτών που σχεδιάζουν την διάλυση του δημόσιου σχολείου.
Οφείλουμε στην επαγγελματική μας υπόσταση αλλά και στην συναδελφική μας αξιοπρέπεια να μην επιτρέψουμε να μετατρέψουν τις σχολικές μονάδες σε κοινωνίες «λύκων εναντίων λύκων», όπου η συναδελφική επικοινωνία και αλληλοϋποστήριξη θα αντικατασταθούν από την ρουφιανιά, την αλληλοεξόντωση και τον απομονωτισμό.

Το εκπαιδευτικό κίνημα  - όλοι μαζί - θα δώσουμε τη μάχη για να μην υλοποιηθεί στην πράξη και να ακυρωθεί η αυτοαξιολόγηση – αξιολόγηση - χειραγώγηση.

Σχετικά  με τη στάση μας στις ομάδες εργασίας :
·        Κάθε φορά που καλείται να συνεδριάσει η ομάδα εργασίας που έχουμε οριστεί, μπλοκάρουμε τη διαδικασία συμμετέχοντας στη στάση εργασίας που έχει κηρύξει ο Σύλλογός μας και η Δ.Ο.Ε για τις περιπτώσεις αυτές.
·        Δεν συμμετέχουμε σε καμία διαδικασία εκτός του ωραρίου εργασίας μας.

·        Καταθέτουμε τη δήλωση διαφωνίας με τις ομάδες εργασίας )αν δεν τις έχουμε καταθέσει ακόμα) σύμφωνα με τις αποφάσεις της Δ.Ο.Ε..