Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Κερκυραϊκος Συνδεσμος Ιδιωτικων Υπαλληλων:Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στις 5 απολύσεις στα PUBLIC

Την απόλυση 5 εργαζομένων από την εταιρεία PUBLIC τη Δευτέρα 26 Γενάρη, μετά το κλείσιμο του υποκαταστήματος της επιχείρησης στην περιοχή Σολάρι, καταγγέλλει  ο Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων, απαιτώντας την άμεση επαναπρόσληψή τους, και καλεί στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνει την Πέμπτη 29 Γενάρη στις 11 το πρωί έξω από το συγκεκριμένο κατάστημα στο κέντρο της πόλης.
Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
H επιχείρηση "Public", αφού καλά καλά ξεζούμισε τους εργαζόμενους, για πάνω από ένα χρόνο, με εντατικοποίηση της δουλειάς και μισθούς πείνας, ανακοίνωσε ότι κλείνει το υποκατάστημα στο Σολάρι, πετώντας στο δρόμο 11 εργαζόμενους. Το πρόσχημα ήταν ότι κάλυψε το πλάνο της μόνο κατά 98% και όχι στο 100%! Πρόκειται για την ίδια επιχείρηση που το προηγούμενο διάστημα αυτοπροβαλλόταν ως "ελληνική επιχείρηση που εν καιρώ κρίσης ανοίγει νέα καταστήματα και δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας". Να σημειωθεί πως οι απολύσεις αυτές έρχονται μετά από μια περίοδο μεγάλης κερδοφορίας για την εργοδοσία.
Κάτω από το βάρος της διάστασης που πήρε το θέμα και προεκλογικά, χάρη στην κινητοποίηση των εργαζομένων και του Κερκυραϊκού Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων, η εργοδοσία, παίζοντας με την ανάγκη των εργαζομένων για δουλειά, έδωσε ψεύτικες υποσχέσεις για τη μεταφορά όλου του προσωπικού στο υποκατάστημα του κέντρου της πόλης. Έτσι, αφού καθυστέρησε για μια βδομάδα το κλείσιμο του υποκαταστήματος στο Σολάρι, η διεύθυνση της επιχείρησης Public, έδωσε νέα συνέχεια στο θέμα προχωρώντας στην απόλυση τελικά 5 εργαζομένων.
Η εξέλιξη αυτή επιβεβαιώνει αυτό που τόνισε από την πρώτη στιγμή το σωματείο μας, ότι δηλαδή οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να επαναπαυτούν, δεν πρέπει να δείξουν καμία εμπιστοσύνη στις προτάσεις της εργοδοσίας για απορρόφησή τους από το άλλο υποκατάστημα αλλά να δυναμώσουν τον αγώνα τους, επιδιώκοντας το συντονισμό με όλους τους εργαζόμενους και τους αυτοαπασχολούμενους, για να επιβάλλουν τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους, χωρίς καμία μεταβολή των εργασιακών τους σχέσεων, διεκδικώντας  την επαναπρόσληψη  των απολυμένων συναδέλφων τους. Άλλωστε αυτό που αποδείχτηκε περίτρανα και σε αυτήν την περίπτωση είναι ότι οι μεγαλοεργοδότες υπολογίζουν μόνο τους αριθμούς και τα κέρδη τους, αδιαφορώντας για τους εργαζόμενους και τις  οικογένειες τους.
Επίσης, το γεγονός ότι η εργοδοσία προχώρησε στις απολύσεις από την πρώτη κιόλας μέρα της νέας κυβέρνησης δείχνει ότι δεν αισθάνεται καμία πίεση από αυτήν την αλλαγή και επιβεβαιώνει ότι οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να εναποθέτουν τις ελπίδες τους σε νέους και παλιούς σωτήρες. Αυτό που μπορεί να βάλει φρένο στην αυθαιρεσία της εργοδοσίας είναι μόνο ένα μαζικό, μαχητικό εργατικό κίνημα.
Επιπλέον, οι εργοδότες έχουν στα χέρια τους όλους τους αντεργατικούς νόμους που επεξεργάστηκαν και ψήφισαν από κοινού όλα αυτά τα χρόνια οι κυβερνήσεις, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις της ΕΕ και με τη στήριξη της ξεπουλημένης πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ (δυνάμεις που πρόσκεινται σε ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ). Αυτούς τους νόμους αξιοποιεί και η εργοδοσία των Public εντείνοντας την εκμετάλλευση των εργαζομένων με μισθούς πείνας, επιδιώκοντας παράλληλα να πάρει στα χέρια της όλη την πίτα της αγοράς, εκτοπίζοντας τους μικρούς επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο.
Τονίζουμε ότι οι εργαζόμενοι στα Public συνολικά θα πρέπει να είναι σε επαγρύπνηση και αγωνιστική ετοιμότητα. Οι ορέξεις των εργοδοτών για κέρδος δεν έχουν τελειωμό και σε αυτό το πλαίσιο η επιχείρηση θα δώσει και νέα συνέχεια στην υπόθεση. Η εξέλιξη αυτή αφορά όλους τους εργαζόμενους και στα δυο υποκαταστήματα. Επιβεβαιώθηκε ότι οι μειωμένες απαιτήσεις, η ανοχή και η αναμονή δεν διασφαλίζουν τα δικαιώματα των εργαζομένων αλλά τους καθιστούν πιο ευάλωτους και ανυπεράσπιστους. Κανένας δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μόνος του αυτήν την επίθεση. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή εκτός από την οργάνωση του αγώνα. Οι εργαζόμενοι πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα: Για την ανεργία δεν ευθύνονται οι διεκδικήσεις και οι αγώνες αλλά το κυνήγι του κέρδους.
Τώρα, χωρίς καμία αναβολή να οργανωθούν και να ενισχύσουν
το ταξικό σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων. Για την οργάνωση και το συντονισμό της πάλης των εργαζομένων με όλο το λαό.

Διεκδικούμε να μην υπάρξει νέα απόλυση και να επαναπροσληφθούν
όλοι οι απολυμένοι, χωρίς μεταβολή των εργασιακών τους σχέσεων.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΕΞΩ
ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΩΝ PUBLIC ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ, ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 29 ΓΕΝΑΡΗ ΣΤΙΣ 11:00 ΤΟ ΠΡΩΙ

Δε θα συνηθίσουμε να ζούμε με ψίχουλα!


Κέρκυρα, 28/1/2015