Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Η Α.Σ.Γ.Μ.Ε. καταγγέλει την προσπάθεια να στηθεί "πυραμίδα,Γίνε μέτοχος σε καφετέρια, με κεφάλαιο μόνο 50 ευρώ "


Παραλήπτες ενός περίεργου μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου έγιναν γονείς μαθητών. Ως τίτλο είχε «πρόταση προς τους συναδέλφους γονείς» και το περιεχόμενό του παρέπεμπε σε συγκεκριμένη ιστοσελίδα στην οποία αναφέρεται: «Γίνε μέτοχος σε καφετέρια, με κεφάλαιο μόνο 50 ευρώ... Για οποιοδήποτε ποσό τοποθετήσεις, οι αποδόσεις σου θα είναι περίπου 9.60% ετησίως (ενώ οι αντίστοιχες τραπεζικές καταθέσεις δίνουν απόδοση 0-1% ετησίως)...».
Το συγκεκριμένο περιστατικό καταγγέλλει η ΑΣΓΜΕ, καθώς το συγκεκριμένο μέιλ έχει σταλεί από διεύθυνση του πανελλήνιου σχολικού δικτύου www.sch.gr του οποίου την ευθύνη διαχείρισης έχει το υπουργείο Παιδείας!
Η ΑΣΓΜΕ σε δελτίο τύπου επισημαίνει πως διάφοροι μέσα στην κρίση, «πατώντας στη φτώχεια, την ανέχεια και την ανεργία που τσακίζει κόκαλα, προσπαθούν με διάφορους τρόπους να κερδοσκοπήσουν εις βάρος των λαϊκών οικογενειών και ευκολόπιστων ανθρώπων». Χαρακτηρίζει ωστόσο «εξοργιστικό και αισχρό» αυτό να γίνεται μέσα από το πανελλήνιο σχολικό δίκτυο. «Αλήθεια γνωρίζει το υπουργείο, πως το πολυδιαφημισμένο πανελλήνιο σχολικό δίκτυο της αποκέντρωσης και του ψηφιακού σχολείου, έχει γίνει το μέσο για να κερδοσκοπήσουν κάποιοι εξυπνάκηδες εις βάρος γονιών, εκπαιδευτικών και μαθητών; Αν όχι, διερωτόμαστε, μπορεί οποιοσδήποτε έχει προσωπικό λογαριασμό στο ΠΣΔ να τον χρησιμοποιεί για καθαρά ιδιοτελείς σκοπούς;», σημειώνει η ΑΣΓΜΕ, καλώντας το υπουργείο Παιδείας να διερευνήσει άμεσα το περιστατικό και να λάβει όλα τα αναγκαία εκείνα μέτρα ώστε να μην επαναληφθούν στο μέλλον παρόμοια κρούσματα.
ΠΗΓΗ:goneis.org