Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

ΔΑΣ-ΟΤΑ Κέρκυρας:ΑΘΛΙΑ ΔΙΑΣΠΑΣΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ - ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ προς όλους τους εργαζόμενους στο Δήμο Κέρκυρας, ανεξαρτήτως εργασιακής σχέσης.                                                                              

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι 

Η πλειοψηφούσα παράταξη του Δ.Σ. του Σωματείου  ΟΤΑ Κέρκυρας
- Αφού όλο το προηγούμενο διάστημα  έδωσε ρεσιτάλ απεργοσπαστικών επιδόσεων,
- Αφού δεν τόλμησε να αρθρώσει την παραμικρή διαμαρτυρία στις απολύσεις συναδέλφων που εκπορεύτηκαν απ’ την προηγούμενη δημοτική αρχή,
- Αφού ανέχτηκε την συνεχιζόμενη ιδιωτικοποίηση της υπηρεσίας καθαριότητας, τόσο με την προηγούμενη όσο και με τη νέα δημοτική αρχή,
- Αφού επί χρόνια βάζει εμπόδια στην κοινή δράση όλων των εργαζομένων μέσα από το σωματείο (αρνούμενη  πεισματικά την εγγραφή των συμβασιούχων, πλήρως ευθυγραμμιζόμενη με τις διασπαστικές πραχτικές της νόθας πλειοψηφίας της διοίκησης της ΠΟΕ-ΟΤΑ). . .

.
. .Χτες (21/1) ανέλαβε να φέρει σε πέρας ένα ακόμη διασπαστικό «καθήκον» που της ανατέθηκε  απ’ τη διοίκηση του ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ. 
Κάλεσαν τους εργαζόμενους του Οργανισμού σε συγκέντρωση, προκειμένου να εκλέξουν έναν (1) εκπρόσωπό τους  για το Δ.Σ. του νομικού προσώπου.
Αν είχαν κληθεί όλοι οι εργαζόμενοι δεν θα υπήρχε κανένα ζήτημα διότι η διαδικασία θα ήταν καθόλα υπόθεση εργασιακής και συνδικαλιστικής «ρουτίνας»…

Στην συγκέντρωση αυτή, κλήθηκαν σκόπιμα και εκ του πονηρού μόνο το 1/3 των εργαζομένων (24 μόνιμοι και 26 αορίστου – Σύνολο: 50).
Οι εργαζόμενοι όμως του Οργανισμού είναι: 153 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Από τους 153 εργαζόμενους, οι 103 εργαζόμενοι ούτε γνώριζαν κάτι για την συγκέντρωση ούτε ενημερώθηκαν ποτέ απ’ την διοίκηση του Οργανισμού, ούτε και απ’ τον πρόεδρο και τον γραμματέα του σωματείου.
Ο σκοπός ήταν συγκεκριμένος:
 Να αποκλειστούν και να παραγκωνιστούν 103 εργαζόμενοι. Επιστρατεύτηκαν  μάλιστα φθηνά και άθλια νομικίστικα επιχειρήματα που ακούσαμε απ’ τη διοίκηση του Οργανισμού και τους πρόθυμους εργατοπατέρες της πλειοψηφίας του ΔΣ του Σωματείου, ότι οι 103 είναι  συμβασιούχοι και επομένως δεν έχουν δικαίωμα και λόγο στην εκπροσώπησή τους όπως όλοι οι εργαζόμενοι !!!!!!!!!!!!!!

Οι συμβασιούχοι όμως αυτοί, χωρίς διαφορά απ’ τους άλλους εργαζόμενους, αποτελούν την καρδιά και την ψυχή των κοινωνικών δομών του Δήμου για πολλά χρόνια (Παιδικοί Σταθμοί - Κ.Α.Π.Η - Βοήθεια στο Σπίτι - Κ.Η.Φ.Η.), προφέροντας εργασία και έργο σε όλο το νομό, με κουτσουρεμένα δικαιώματα λόγω της εργασιακής τους σχέσης έτσι όπως την επέβαλλαν οι αντεργατικοί νόμοι των κυβερνήσεων (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ) και της ΕΕ.

Τόσο η ΔΑΣ-ΟΤΑ δια του εκπροσώπου της, όσο και άλλοι εργαζόμενοι αντιδράσαμε και καταγγείλαμε τις μεθοδεύσεις για τον αποκλεισμό των συμβασιούχων συναδέλφων.
Φαίνεται όμως πως η διοίκηση του Οργανισμού όπως και η πλειοψηφία του ΔΣ του σωματείου «βγάζουν σπυριά» γιατί δεν θέλουν να μπλέκουν με τα προβλήματα της απλήρωτης δουλειάς και των πετσοκομμένων δικαιωμάτων των συμβασιούχων, γι’ αυτό και επιλέγουν τον ολισθηρό δρόμο να αντιμετωπίζουν τους εργαζόμενους με το δόγμα του «διαίρει  και βασίλευε», με τον εξοβελισμό απ’ το σωματείο !!!

Τελικά η συγκέντρωση - συνέλευση έληξε λόγω μικρής συμμετοχής, αλλά ο σκοπός της διαίρεσης των εργαζομένων παραμένει (κι αφήνει έκθετη την πλειοψηφία του ΔΣ του σωματείου) αφού παραπέμφθηκε να συντελεστεί  την προσεχή εβδομάδα…
   
Η ΔΑΣ-ΟΤΑ καταγγέλλει αυτές τις άθλιες πραχτικές και καλεί όλους τους εργαζόμενους να υπερασπιστούν την ενότητά τους αγνοώντας τις σειρήνες της διαίρεσής τους.
Οι εργαζόμενοι ανεξαρτήτως σχέσης εργασίας δεν έχουν να χωρίσουν τίποτε, όλοι βάλλονται και τσακίζονται απ’ τα αντεργατικά μέτρα που καθηλώνουν το μεροκάματο, τη ζωή και τα δικαιώματά τους.

 Οι εργαζόμενοι να μην «τσιμπήσουν» στους τεχνητούς διαχωρισμούς που επιχειρεί να επιβάλλει η κερδοφορία των λίγων, των κυβερνήσεων και των δημοτικών αρχών που υπηρετούν τις πολιτικές της λιτότητας του ξεχαρβαλώματος των δικαιωμάτων στη μόνιμη σταθερή εργασία  και στις εργασιακές σχέσεις κλπ.
Οι εργαζόμενοι να καταδικάσουν γυρνώντας την πλάτη στον κυβερνητικό εργοδοτικό συνδικαλισμό που υποσκάπτει την ενότητα και τους αγώνες τους.
Ο συνδικαλισμός αυτός ήταν και συνεχίζει να είναι το δεκανίκι των κυβερνήσεων και της εργοδοσίας.

Ταυτόχρονα, η Δημοτική Αρχή του ΣΥΡΙΖΑ, η ""αριστερή"" δημοτική αρχή, δεν παίρνει θέση !!!
Γνωρίζει από πρώτο χέρι τι συμβαίνει και καλύπτει πλήρως την κατάσταση.
Η αποθέωση της Ε.Ε. και των ελαστικών σχέσεων εργασίας επιβάλλει να υπάρχουν συμβασιούχοι, επιβάλλει οι εργαζόμενοι να είναι διαιρεμένοι σε πρώτης και δεύτερης κατηγορίας υπαλλήλους που δεν θα εκπροσωπούνται πουθενά και δεν θα αγωνίζονται για καλύτερους όρους ζωής.
 Αυτή η "αριστεροσύνη" τους να αποτελέσει κριτήριο ψήφου στις επικείμενες εκλογές όχι μόνο για τους συμβασιούχους του Δήμου αλλά για όλη την Κέρκυρα.  


Καλούμε ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους του Οργανισμού ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ανεξαρτήτως σχέσης εργασίας να υπερασπίσουμε την ενότητά μας ματαιώνοντας τα διασπαστικά παιχνίδια των εργατοπατέρων του κυβερνητικού εργοδοτικού συνδικαλισμού, συμμετέχοντας όλοι στις διαδικασίες ανάδειξης εκπροσώπου εργαζομένων στο ΔΣ του νομικού προσώπου.

Καλούμε και όλους τους συμβασιούχους του Οργανισμού να συμμετέχουν στην επαναληπτική συνέλευση (την Τρίτη 27 Γενάρη 2015 και ώρα 15:30μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας), 
ώστε όλοι μαζί οι εργαζόμενοι να διατρανώσουμε στην πράξη την ενότητά μας απέναντι σε όσους την υπονομεύουν συνειδητά και συστηματικά τόσο μέσα στο Σωματείο όσο και στους χώρους της δουλειάς μας.
Να απαιτήσουμε την εγγραφή όλων των συμβασιούχων στο σωματείο.


Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ ΤΩΝ ΛΙΓΩΝ
Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΓΚΗ ΤΩΝ ΠΟΛΛΩΝ,
ΓΙΑ ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΟΥΝ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ !