Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

Δυνάμεις του ΠΑΜΕ στους εκπαιδευτικούς των Ιονίων Νήσων:Τα ίδια που ακούμε χρόνια τώρα....

Τα ίδια που ακούμε χρόνια τώρα....
            
            Καμία έκπληξη δε μας προκαλούν οι απαντήσεις του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων κ. Γκούση στα πλαίσια της παράστασης διαμαρτυρίας που έγινε στην Κέρκυρα από ΕΛΜΕ, ΣΕΠΕ, Ένωση Γονέων και εργατικά σωματεία τη Δευτέρα 19/10/2015 με αφορμή τα τεράστια κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό.
            Η επιχειρηματολογία υπεράσπισης της πολιτικής της "δεύτερης φοράς αριστεράς" των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ είναι πανομοιότυπη με την επιχειρηματολογία των προκατόχων τους, αποδεικνύοντας και με αυτό τον τρόπο τον αντιλαϊκό - αντιεκπαιδευτικό χαρακτήρα της συγκυβέρνησης.
            Σχετικά με τα κενά σε εκπαιδευτικούς, δε δόθηκε καμία δέσμευση για το ότι θα καλυφθούν όλα το επόμενο διάστημα και ισχυρό είναι πλέον το ενδεχόμενο να παραμείνουν τα κενά σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Αυτή τη στιγμή 75 είναι τα κενά στη Βθμια και 90 στην Αθμια για την Κέρκυρα, πάνω από ένα μήνα μετά την έναρξη της χρονιάς!!! Οι διορισμοί αναπληρωτών γίνονται με το σταγονόμετρο ενώ στην ερώτηση για μόνιμους διορισμούς έφτασε σχεδόν να μας πει ότι ήταν εξαγγελίες της προηγούμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ!!! Είναι ξεκάθαρο ότι η κατεύθυνση είναι οι ελαστικές σχέσεις εργασίας στην εκπαίδευση, κατεύθυνση της ΕΕ και της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ που αποτελούν ευαγγέλια για την κυβέρνησης και το Υπουργείο.
           
Τέθηκε έντονα το θέμα της συγχώνευσης ολιγομελών τμημάτων στην Κεφαλονιά. Δεν υπήρχε καμία δέσμευση να παρθεί πίσω η απόφαση ενώ από ότι φάνηκε εξετάζονται και άλλες συγχωνεύσεις στα υπόλοιπα Ιόνια Νησιά. Λίγο πολύ ο κ. Γκούσης υπέδειξε τα ολιγομελή τμήματα ως υπεύθυνα να την αύξηση των κενών σε εκπαιδευτικούς!!! Η Κεφαλονιά που χτυπήθηκε από σεισμούς και πλημμύρες αντιμετωπίζει τώρα και τη διαχειριστική λογική που απαγορεύει σε μαθητές να μάθουν την ξένη γλώσσα που επιθυμούν ή τους σπρώχνει να κάνουν μάθημα όλο και περισσότεροι μέσα σε conteiners... "Πρώτα ο μαθητής" και για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
            Τέλος, τέθηκε το ζήτημα της καταγραφής των εκπαιδευτικών που δεν μπορούν να προσφέρουν εκπαιδευτικό έργο λόγω σοβαρών ζητημάτων υγείας. Η καταγραφή αυτή ζητήθηκε από τον κ. Γκούση με ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟ έγγραφο προς όλες της Διευθύνσεις. Όπως μας είπε έγινε για τις ανάγκες της υπηρεσίας και δεσμεύτηκε ότι κανένας από τους συναδέλφους δεν πρόκειται τα πληγεί. Πέρα από το ότι αυτές τις διαβεβαιώσεις τις έχουμε ακούσει και άλλες φορές και μετά είχαμε απολύσεις ή μετακινήσεις, αφού είναι τόσο αθώα τα πράγματα γιατί το έγγραφό στάλθηκε ως εμπιστευτικό μακριά από τα μάτια της εκπαιδευτικής κοινότητας;;;
            Το Υπουργείο προσπαθεί με κάθε τρόπο να κάνει περικοπές στη δημόσια εκπαίδευση, υποβαθμίζοντας ακόμη περισσότερο την παρεχόμενη γνώση. Τα χρήματα που εξοικονομούν πάνε για να πληρωθεί το χρέος που δεν ανήκει σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς αλλά και για να στηριχθεί η αστική τάξη της Ελλάδας με νέες ελαφρύνσεις και επιδοτήσεις.

            Καλούμε γονείς – μαθητές – εκπαιδευτικούς σε δράση ενάντια στο σύνολο της βάρβαρης πολιτικής συγκυβέρνησης – ΕΕ – κεφαλαίου με συμμετοχή στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ στις 22/10 και μαζική συμμετοχή στην πανελλαδική Απεργία στις 12/11.