Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015

EΛΜΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ :Να σταματήσει η ποινικοποίηση της Συνδικαλιστικής Δράσης και των αγώνων

EΛΜΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ                                                      
                                                                                        Κέρκυρα 12/10/2015


ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ
            Η ΕΛΜΕ Κέρκυρας συμπαραστέκεται στους καταδικασθέντες συναδέλφους εκπαιδευτικούς Τάκη Διαμαντίδη, Νίκο Παπαβασιλείου, Μαρία Ξύδη και Γιάννη Τζημπούκα.
                Οι συνάδελφοι συνδικαλιστές, οδηγήθηκαν σε δίκη την 1η Οκτώβρη, διότι στις 16 και 17 Σεπτέμβρη 2013, στη διάρκεια απεργίας, συμμετείχαν μαζί με άλλους συναδέλφους στην κατάληψη των γραφείων της Βθμιας εκπαίδευσης Σάμου, ώστε να αποτραπεί η αποστολή στην Περιφέρεια λίστας με ονόματα εκπαιδευτικών που θα έμπαιναν σε διαθεσιμότητα ή θα μετακινούνταν υποχρεωτικά εκτός Σάμου.
               
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ συνεχίζει την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, χρησιμοποιώντας τους μηχανισμούς καταστολής του αστικού κράτους. Ταυτόχρονα, με το 3ο μνημόνιο προωθεί αλλαγές στο συνδικαλιστικό νόμο οι οποίες αποτελούν απειλή και επίθεση προς τα σωματεία και τους εργαζόμενους.
Η ΕΛΜΕ Κέρκυρας καταδικάζει την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και την τρομοκράτηση των εργαζομένων.
                Ο στόχος τους είναι ξεκάθαρος: Να αποτραπεί κάθε μορφή αγώνα ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές που εφαρμόζουν και θα επιδιώξουν να εφαρμόσουν στο μέλλον. Οι ενέργειες αντί να τρομοκρατήσουν θα πρέπει να οπλίσουν με δύναμη και πείσμα όλους τους συναδέλφους για ακόμα πιο ισχυρούς, ακόμα πιο οργανωμένους, ακόμα πιο μαζικούς αγώνες. Στόχος μας να είναι αποτροπή εφαρμογής των νέων μέτρων αλλά και η ανάκτηση των απωλειών που είχαμε μέχρι σήμερα.
                Οι στόχοι για σχολεία χωρίς κενά, για μονιμοποίηση κάθε ελαστικά εργαζόμενου στην εκπαίδευση χωρίς όρους και προϋποθέσεις, για επαρκή χρηματοδότηση, για ασφαλείς και δωρεάν μεταφορές θα πρέπει να συνδυαστεί με τη διεκδίκηση της συνολικότερης ανατροπής του κοινωνικού - οικονομικού συστήματος μέσα στο οποίο ζούμε με στόχο την αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν παιδεία με δίχρονη προσχολική αγωγή και ενιαίο 12χρονο υποχρεωτικό σχολείο.


Για το Δ.Σ