Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΠΙΚΑΙΡΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗΣ Γ. Δελής: Να καλυφθούν τα 27.000 βεβαιωμένα κενά στα σχολεία

Να καλυφθούν τα 27.000 βεβαιωμένα κενά με την έναρξη της σχολικής χρονιάς και όλοι οι αναπληρωτές που εργάστηκαν φέτος να επαναπροσληφθούν, ζήτησε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής κατά τη συζήτηση σχετικής Επίκαιρης Ερώτησης του Κόμματος στη Βουλή.Πρόσθεσε πως όλα τα μαθήματα των ειδικοτήτων στο Δημοτικό πρέπει να διδάσκονται μόνο από τις αντίστοιχες ειδικότητες και να μη μείνει κανένα παιδί που κάνει αίτηση η οικογένειά του εκτός Ολοήμερου Δημοτικού και Νηπιαγωγείου και να εγγράφουν όσα προνήπια κάνουν αίτηση στο Δημόσιο Νηπιαγωγείο.
Ν. Φίλης: Χιλιάδες αναπληρωτές δεν θα επαναπροσληφθούν
Με χιλιάδες κενά θα ανοίξουν και φέτος τα σχολεία καθώς ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης ανέφερε πως θα προσληφθούν 20.000 αναπληρωτές όταν τα κενά είναι πάνω από 27.000 και επιβεβαίωσε ότι δεν θα επαναπροσληφθούν όλοι οι αναπληρωτές. Ισχυρίστηκε μάλιστα ότι δεν πρόκειται περί απόλυσης, αφού είναι συμβασιούχοι και αναρωτήθηκε γιατί ένας εκπαιδευτικός που εργάστηκε ως αναπληρωτής για δύο ή τρία χρόνια πρέπει να επαναπροσληφθεί.

Γ. Δελής: Απολύονται χιλιάδες συμβασιούχοι εκπαιδευτικοί 

Περίπου 6.000 εκπαιδευτικοί που εργάστηκαν πέρυσι δεν θα εργαστούν φέτος και αυτό είναι απόλυση, σημείωσε ο Γιάννης Δελής και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση οικοδομεί πάνω στην κληρονομιά που της άφησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, αλλά και το 3ο μνημόνιο που ζητά συμμόρφωση στις σημερινές δημοσιονομικές συνθήκες.
Πρόσθεσε ότι αποκλείονται παιδιά από τα ολοήμερα σχολεία και πως μειώθηκε ο αριθμός των νηπιαγωγών καθώς αυξήθηκαν από 7 σε 14 τα παιδιά στα Νηπιαγωγεία για εξοικονόμηση δαπανών.