Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016

ΠΑΜΕ Εκπ/κών Κέρκυρας:Απίστευτος εμπαιγμός από τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων

Την Τετάρτη 8/6 στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που προκήρυξε η ΔΟΕ, πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας από το Σύλλογο Εκπ/κων  Πρωτοβάθμιας στα γραφεία της Περιφερειακής Δνσης και συνάντηση με τον Διευθυντή κ. Γκούση. Ακολουθώντας πιστά το παράδειγμα των πολιτικών του προϊσταμένων ο Περιφερειακός Δντης προχώρησε σε ένα μνημείο κοροϊδίας και εμπαιγμού απέναντι στην αγωνία των εκπαιδευτικών για τη νέα σχολική χρονιά.

Υπεραμύνθηκε με κάθε τρόπο της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής της κυβέρνησης που κλείνει νηπιαγωγεία, ολοήμερα, τμήματα ένταξης, διαλύει την Ειδική Αγωγή, τις εργασιακές σχέσεις και προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.  Δε δίστασε καν να πει ότι ο αποκλεισμός των παιδιών από τα ολοήμερα σχολεία όσων γονιών εργάζονται αλλά δεν είναι ασφαλισμένοι αποτελεί τρόπο χτυπήματος της «μαύρης εργασίας»!!! Θα ζήλευε και ο Υπουργός τέτοια επιχειρηματολογία... Πασπάλισε επίσης με παιδαγωγική χρυσόσκονη τις αλλαγές στη δομή και το περιεχόμενο της εκπαίδευσης προσπαθώντας να πείσει για τον θετικό χαρακτήρα των μεταρρυθμίσεων.

Στις καίριες ερωτήσεις και παρεμβάσεις των συναδέλφων απαντούσε αόριστα και χωρίς ουσία παραπέμποντας στο μέλλον που "θα τα ξαναδούμε". Ξεκάθαρος στόχος είναι να κλείσουν τα σχολεία με τις λιγότερες αντιδράσεις και να ολοκληρώσουν τα σχέδιά τους μέσα στο καλοκαίρι... Έφτασε στο σημείο, όταν ρωτήθηκε κάτι από τον αντιπρόεδρο της ΕΛΜΕ, να τον ρωτήσει αν έχει πάρει μετάταξη και για αυτό το λόγο βρίσκεται στη συγκέντρωση των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Δεν περιμέναμε βέβαια κάτι περισσότερο από τον κ. Γκούση και την αντίληψη που έχει για την ενότητα και τη συμμαχία των εργαζομένων. Εφόσον οι αγώνες των εκπαιδευτικών χρησιμοποιήθηκαν από το ΣΥΡΙΖΑ για να πάρει την εξουσία τώρα πια είναι περιττοί… 
               
Εμείς να υπενθυμίσουμε ότι οι 20.000 μόνιμοι διορισμοί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, μετατράπηκαν σε μηδενικούς διορισμούς και πλέον σε 10.000 απολύσεις αναπληρωτών. Οι αλλαγές στην εκπαίδευση δεν αφήνουν ανεπηρέαστους ούτε τους εκπαιδευτικούς, ούτε τους γονείς, ούτε βέβαια τους μαθητές. Δημιουργούν ένα σχολειό για λίγους ακόμη πιο ταξικό, πολλών ταχυτήτων με ακόμη μεγαλύτερη στροφή προς τη δεξιότητα κι την ημιμάθεια. Το 3ο μνημόνιο που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ –ΝΔ –ΠΑΣΟΚ και ΠΟΤΑΜΙ περιλαμβάνει δεσμεύσεις όχι μόνο για περικοπές στις δαπάνες για την εκπαίδευση αλλά και αναδιαρθρώσεις σύμφωνα με τις κατευθύνσεις του ΟΟΣΑ. Θέλουν ένα σχολείο που θα εξυπηρετεί καλύτερα τα συμφέροντα των πολυεθνικών. Για αυτό το λόγο άλλωστε παίρνουν τα "αριστερά" εύσημα από την ΕΕ και τον ΣΕΒ...

Οι δυνάμεις του Π.Α.ΜΕ καλούμε όλους τους εργαζόμενους και τους εκπαιδευτικούς να δυναμώσουμε τη πάλη μας για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, την ικανοποίηση των σύγχρονων μορφωτικών αναγκών των παιδιών μας.

Δεν πρέπει οι εργαζόμενοι να ανεχθούν τον 21ο αιώνα, το 2016, με την τεράστια ανάπτυξη της επιστήμης και της τεχνολογίας και τις δυνατότητες που αυτές προσφέρουν για ολόπλευρη μόρφωση, για σύγχρονο, ενιαίο, δημόσιο και δωρεάν σχολείο γενικής παιδείας, για μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα, να υποβαθμίζονται τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών μας, να τσακίζεται η ζωή μας, να γυρίζουμε χρόνια πίσω!!
  
09/06/2016