Τρίτη 14 Ιουνίου 2016

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ - ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ:Λίγο πριν την απόλυση μας το Υπουργείο Παιδείας, μας επιφύλασσε μία ακόμη έκπληξη....!


Λίγο πριν την απόλυση μας το Υπουργείο Παιδείας, μας επιφύλασσε μία ακόμη έκπληξη....!
Συνάδελφοι,συναδέλφισσες,

Πολλοί από εμάς(περίπου 2000), έχουμε δει από τον Απρίλη μείωση στο μισθό μας, της τάξης των 83 ευρώ και κάποιοι παραπάνω.
Πρόκειται για συναδέλφους που είχαμε (με το προηγούμενο μισθολόγιο) βαθμό Δ0 (ή μεγαλύτερο) και με τη διαδικασία της επανακατάταξης που βρίσκεται σήμερα σε εξέλιξη (ν.4354/2015), μας λένε ότι "κακώς" είχαμε τοποθετηθεί σε αυτό το βαθμό και το ΜΚ!
Σύμφωνα με ερμηνευτική εγκύκλιο του νέου μισθολογίου (2/1015/ΔΕΠ/5-1-2016 (ΑΔΑ:ΨΑΕΦΗ-ΠΟ7) και 2/4457/ΔΕΠ/16-2-2016) και με αυθαίρετους ισχυρισμούς, όσοι είχαμε περισσότερα από 7 χρόνια προϋπηρεσίας μέχρι 31-12-2015, "θεωρείται" ότι έπρεπε να είχαμε καταταγεί στο βαθμό Ε-ΜΚ 2 (κι όχι στο βαθμό Δ, πάντα με το προηγούμενο μισθολόγιο). Άρα, για τον υπολογισμό της προσωπικής διαφοράς, λαμβάνεται υπόψη ο βασικός μισθός του βαθμού Ε-ΜΚ 2 κι όχι αυτός που πραγματικά λαμβάναμε (Δ0 και παραπάνω). Από αυτό, προκύπτει μείωση τουλάχιστον 83 ευρώ!
Σε διάφορες διευθύνσεις εκπαίδευσης, μας ζητάνε να γυρίσουμε τα χρήματα ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ, παρά το γεγονός ότι, οι ακόμα και οι σχετικοί εγκύκλιοι, ξεκαθαρίζουν ότι κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται!

Η ενέργεια αυτή είναι εχθρική για όλους εμάς τη στιγμή μάλιστα που σε λίγες ημέρες θα οδηγηθούμε στην απόλυση.
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και το Υπουργείο Παιδείας ένα στόχο έχουν, τη μείωση του μισθολογικού κόστους! Για χάρη του μισθολογικού κόστους θυσιάζουν τα πάντα... ασφαλιστικό, φορολογικό, μορφωτικά δικαιώματα παιδιών, κατάργηση νηπιαγωγείων, τμημάτων ένταξης, ολοήμερα, περικοπή μισθών αναπληρωτών και ο κατάλογος δεν έχει τέλος.....!
Τώρα απαιτούμε η κυβέρνηση:
  • να αναγνωριστεί μισθολογικά όλη την προϋπηρεσία των συναδέλφων αναπληρωτών
  • να μη προχωρήσει σε καμία μείωση και καμία αναδρομική περικοπή στους μισθούς των αναπληρωτών.