Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις εκπαιδευτικών

Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας πραγματοποίησαν, χτες το μεσημέρι, εκπαιδευτικοί Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Όπως προέκυψε μετά από συνάντηση εκπροσώπων της ΟΛΜΕ με παράγοντες του υπουργείου Παιδείας, επιβεβαιώνεται η κατεύθυνση για περιορισμό των ολιγομελών τμημάτων στα ΕΠΑΛ, στη λογική του «εξορθολογισμού» στα αστικά κέντρα. Ήδη - σύμφωνα πάντα με εκπαιδευτικούς - διευθυντές Εκπαίδευσης δίνουν κατεύθυνση για τμήματα με όχι λιγότερους από 15 μαθητές. Για το ζήτημα της μείωσης στους μισθούς χιλιάδων αναπληρωτών, το υπουργείο Παιδείας παραπέμπει στο υπουργείο Οικονομικών, αποφεύγοντας να δώσει συγκεκριμένη απάντηση.

Για άλλη μια φορά από πλευράς υπουργείου ακούστηκε ότι δεν γίνονται απολύσεις αλλά πρόκειται για λήξη της θητείας των αναπληρωτών, μία αντίληψη που κατήγγειλε ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ και αποχώρησε από τη συνάντηση.
Νέα παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας διοργανώνεται σήμερα, στις 12 το μεσημέρι, από εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Σημειώνεται ότι στις 23 Ιούνη, στις 10 π.μ., η Πρωτοβουλία Αναπληρωτών, Ωρομισθίων και Ελαστικά Εργαζομένων στην Εκπαίδευση καλεί σε πανελλαδική κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας διεκδικώντας μαζικούς διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων για να καλυφθούν οι τεράστιες ανάγκες της Εκπαίδευσης.